Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het onbekende van de vierde golf van Covid-19

afwijking – Bij een deltavariant verdubbelt het aantal gevallen elke vijf dagen, een niveau dat sinds het begin van de eerste golf niet eerder in het land is gemeten.

Hoewel we dachten dat we veilig waren voor een pandemie die in de zomer zou hervatten, kan de mogelijkheid van een explosie in ernstige gevallen al in augustus niet langer worden uitgesloten. De virustransmissiesnelheid, de effectieve R, berekend op dagelijkse verontreinigende stoffen, wordt nu geschat tussen 1,5 en 2, toen het Pasteur Instituut in het meest pessimistische scenario een herstel voorspelde met een R-waarde van 1,3. Vanaf nu besmet elke besmette persoon ongeveer twee extra mensen.

Het aantal gevallen verdubbelt elke vijf dagen, een niveau dat sinds het begin van de eerste golf niet eerder in het land is gemeten. Buiten maart 2020 hebben we twee pieken gemeten bij 1,3, in augustus 2020 en in oktober 2020, herinnert zich Mircea Sofonia, docent epidemiologie en ontwikkeling van infectieziekten aan de Universiteit van Montpellier. Deze recordstijging werd verklaard door de deltavariant, maar ook door het opheffen van de laatste beperkende maatregelen op 30 juni.” De vierde golf is

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 87% om het te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor 1 euro voor 2 maanden

Al geabonneerd?
Log in

READ  7 essentiële tips om de rust te herstellen