Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Israëlische leger investeert in de ‘veiligheidswijk’ van Hamas in het hart van Gaza

Het Israëlische leger investeert in de ‘veiligheidswijk’ van Hamas in het hart van Gaza

“Deze militaire zone omvat het hoofdkwartier van de Central Intelligence Agency, evenals het ministerie van Binnenlandse Zaken en een politiebureau.”

Het Israëlische leger maakte donderdag bekend dat troepen van de 162e Divisie, opererend in het hart van Gaza-stad, de afgelopen uren intensieve operaties hebben uitgevoerd. Met de steun van de militaire luchtvaart en speciale troepen hebben deze troepen specifiek een inval gedaan in het militaire hoofdkwartier van de terroristische organisatie Hamas, gelegen nabij het Al-Shifa-ziekenhuis.

Deze locatie is een cruciaal centrum voor de inlichtingen- en operationele activiteiten van Hamas en werd gebruikt voor het plannen en voorbereiden van de aanslagen van 7 oktober. Infanterietroepen, pantservoertuigen en ingenieurs van de Givati-brigade werkten om het gebied te beveiligen en de terroristische infrastructuur te neutraliseren, inclusief een uitgebreid netwerk van ondergrondse tunnels. Volgens rapporten van het Israëlische leger namen ze ook deel aan de gevechten en schakelden ze tijdens hevige gevechten meer dan vijftig terroristen uit. Belangrijke militaire inlichtingendocumenten en strategische tunnelpassages werden ontdekt en geneutraliseerd. Bovendien werden “productiefaciliteiten voor antitankraketten en lanceerplaatsen voor luchtafweerraketten geïdentificeerd en vernietigd”, meldt de IDF.

Volgens het Israëlische leger omvat deze militaire zone het hoofdkwartier van de centrale inlichtingendienst van de terroristische organisatie en het hoofdkwartier van de luchtmacht, naast de regeringsgebouwen van Hamas, zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken en een politiebureau. Het omvatte ook de grootste trainingsfaciliteiten voor stedelijke oorlogsvoering in de Gazastrook, militaire locaties, pakhuizen en verschillende munitiefabrieken die werden gebruikt om raketten, antitankgranaten, drones en explosieven te produceren.

Al deze terroristische infrastructuren bevinden zich in de buurt van civiele voorzieningen zoals scholen, kleuterscholen, medische klinieken en moskeeën. Volgens het Israëlische leger vormt deze nabijheid een verder bewijs van het gebruik door de terreurorganisatie Hamas van de inwoners van de Gazastrook als menselijk schild voor haar terroristische activiteiten.

READ  Wie is Hamza Yusuf, de nieuwe premier van de Onafhankelijkheidspartij?