Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Het is net een herstart van Netflix”, glimlacht TF1 bij het inventariseren

“Het is net een herstart van Netflix”, glimlacht TF1 bij het inventariseren

De beste grappen zijn de kortste. TF1 Het bereikt het einde van zijn voorraad Laat met Alan Shabat Aanstaande vrijdag 2 december na tien afleveringen die elke avond om 22:55 uur worden uitgezonden. Voor het kanaal is het tijd om de balans op te maken. “Ik denk niet dat iemand had verwacht dat te zien Alan Februari Hij kwam naar de Late Show en als hij erin slaagt te verrassen, zijn we geslaagd in onze weddenschap”, verheugt Xavier Gandon, director of antennas bij The One zich met 20 minuten.

Aan de kant van de symbolische toren van het kanaal roept het het “eindejaarsgeschenk aan de kijkers” op. Zowel aan de kant van de omroep als aan de productiekant waren de ogen onvermijdelijk gericht op zowel het publiek als de sociale netwerken binnen twee weken na de uitzending.

“Het is iets gewaagds op TF1, maar ook op de Franse tv in deze specifieke box”, bevestigt Xavier Gandon. Het moet gezegd worden dat vóór Alain Chabat velen hun tanden braken toen ze probeerden in een Franse versie van te bijten Laat-Amerikaanse show Waaronder Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, James Corden of Jay Leno zijn de standaarden van het genre.

investering “

Het was ook een van de oude dromen van de voormalige Nul om dit formaat “dat kost om te produceren en niet wordt bekeken” in Frankrijk te veranderen. “Van een moment laat optredenHet is een programma dat we laat uitzenden, het haalt ons weg van een heel deel van het potentiële publiek, “is de directeur van antennes TF1 verontwaardigd. Maar dit programma blijft een “investering” van de zender.

READ  Roselyn Bachelot hekelt de "bal van hypocrieten" van de cultuur.

Hoe hoog is deze investering? De voorpagina gaat niet in op het onderwerp, maar weigert € 500.000 per programma, inclusief € 100.000 voor betalende gasten, aldus Cyril is aanhankelijk in Raak mijn tv niet aan. TF1 en R&G, de producenten van de show, werden ook aangekondigd Arcom grijpermediaorganisator, volgt “Deze verkeerde informatie”.

“Historisch record” in herhaling

Met de eerste twee releases binnen Meer dan een miljoen kijkersHet programma worstelt nu echter om deze symbolische mijlpaal te overtreffen, met een gemengd publiek. Gemiddeld hebben de negen edities die al op TF1 werden uitgezonden in de marge van de groepsfase van het WK in Qatar iets meer dan 980.000 kijkers getrokken, blijkt uit cijfers van Mediametry. of iets minder dan 9,5% van het cumulatieve kijkersaandeel, een tandje lager dan de normen van TF1 Network op dit moment.

Maar The Late met Alan Shabat Val vooral op in de herhaling. Op D+7 werden de eerste twee afleveringen van de show door meer dan een half miljoen mensen bekeken. “Historisch record voor herhaalde tv-uitzendingen voor een programma dat op deze box werd uitgezonden,” verheugt Xavier Gandon. Het is het equivalent van een Netflix-serie wanneer deze in Frankrijk aankomt. Het is echter moeilijk te vergelijken, omdat het platform, dat net zijn eigen record heeft gebroken voor het meest bekeken programma internationaal in een week één met Woensdagzendt zijn cijfers uit in het aantal bekeken uren wereldwijd.

TF1 hoopt Alain Chabat te vinden voor ‘een ander project’

Naast het publiek is de andere reden voor tevredenheid in TF1 het toegenomen merkimago dat de show mogelijk heeft gemaakt. Angela, Léna Situations, Jean Dujardin, Jamel Debbouze, Penelope Cruz, Gérard Darmon, Orelsan, Etienne Daho … De voormalige Noel heeft eens te meer bewezen dat hij een goed gevuld adresboek heeft en dat geen enkele generatie kunstenaars hem kan weerstaan. “Ik heb de vakantie van twee of drie van mijn vrienden verpest”, grapte hij tijdens de presentatie van het programma aan de pers.

READ  Waar heeft de zanger last van?

Voor goed of slecht, het is belangrijker dan ooit voor de gastheer van deze vluchtige bijeenkomst. “Ik zou voor een jaar niet hebben getekend”, bevestigde Alain Chabat. Zal hij klaar zijn om opnieuw dienst te nemen voor een nieuw spervuur ​​van laat ? negatief. “Ik zie niet hoe ik het nog een keer kan doen, behalve door het hele netwerk opnieuw te pushen.”

Wat de serie betreft, vinden we dat we nooit nooit moeten zeggen. Maar “als we iets terugdoen met Alain, willen we ongetwijfeld iets nieuws produceren, een Xavier Gandon-segment. Hij is creatief, dus profiteer van hem! ” Maar Alain heeft andere activiteiten. Het was al een wonder dat hij vond twee maanden in zijn drukke agenda Vertraging… Aan de andere kant hoop ik dat we elkaar over een jaar of twee weer ontmoeten voor een ander project. »

Het volstaat te zeggen dat ondanks de positieve evaluatie, The Late met Alan Shabat Het moet een enkel shot blijven, (opnieuw) geconsumeerd in de uitzending. “Er zijn programma’s die we graag kunnen doen, zelfs als ze niet terugkomen.”