Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het illegale gebruik van een molecuul om de bananenplant geel te laten worden

Het illegale gebruik van een molecuul om de bananenplant geel te laten worden

na l ChloordeconEen nieuw voedselgif in West-Indië? Monsters genomen door autoriteiten van banaan de banaan Guadeloupe Het benadrukte een “onwettig gebruik” van ethefon, een groeistimulans, op “10% van de geanalyseerde monsters”, merkte de provincie woensdag op.

Directoraat-generaal Volksgezondheid, op advies vanhandvatten (National Health Security Agency), raadt af om bananen te eten die onderworpen zijn aan ethefon. Deze botanische regulator, die wordt gebruikt om de rijping van sommige vruchten te versnellen, is in Martinique alleen toegestaan ​​voor de teelt van ananas, om de bloei te versnellen.

En staatsdiensten startten een onderzoek om “het juiste gebruik” van het product ter plaatse te verifiëren, ” Na het ontdekken van partijen weegbree weegbree behandeld met ethefon in Martinique Aan het einde van augustus.

misleidende handelspraktijken

De genoemde dosis blijft echter “onder” dan de referentiedosis die de maximale hoeveelheid van een stof specificeert die een consument in een korte periode zonder risico kan innemen, zoals gedefinieerd door de provincie Guadeloupe in een persbericht.

“De autoriteiten besluiten nog steeds om het markttoezicht uit te breiden”, voegde ze eraan toe. Een onderzoek gaat door “om vast te stellen welke handelskringen het illegale gebruik van dit product toestonden en wie verantwoordelijk zijn voor deze praktijk”, vervolgt de provincie. Het voegt eraan toe dat “bezit van dit product voor illegaal gebruik” een “bedrieglijke handelspraktijk” is die bestraft kan worden met twee jaar gevangenisstraf en een boete van 300.000 euro.

spectrum van chloordecon

Begin oktober vonden inbeslagnames en arrestaties plaats op Martinique nadat werd ontdekt dat ethefon was gebruikt en er een onderzoek gaande was “met het doel het netwerk te ontmantelen”, verklaarde de aanklager van Fort-de-France.

READ  Joe Biden eindigt zijn toespraak met: "God save the Queen."

in GuyanaDe staatsdiensten lanceerden ook een campagne om dit product op bananen op te sporen.

Guadeloupe en Martinique worden nog steeds gekenmerkt door het chloordecon-schandaal: dit insecticide dat tot 1993 in bananenvelden in West-Indië werd gebruikt, veroorzaakte aanzienlijke en permanente vervuiling van land en bevolking.