Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De energieoorlog ondermijnt de Europese eenheid

De energieoorlog ondermijnt de Europese eenheid

Emmanuel Macron, voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, en voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, op 23 juni in Brussel. Yves Hermann/Reuters

Verhaal – De Europese Raad die zich deze donderdag wijdt aan de energiecrisis, dreigt de groeiende verdeeldheid van de lidstaten bloot te leggen.

Verslaggever in Brussel

De 27 ontmoeten elkaar donderdag in Brussel voor een andere top gewijd aan de twee oorlogen onder leiding van Rusland: Militair tegen OekraïneEnergie tegen de Europese Unie. Nogmaals, de discussies zullen worden gedomineerd door de energiecrisis waar Europeanen al maanden mee worstelen.

De rekeningen zijn gestegen, de inflatie ligt op een zeer hoog niveau (+9,9% prijsstijging in september in de eurozone), de rente stijgt en Italië en Duitsland – twee van de drie grootste economieën van het blok – zouden in Recessie Volgend jaar… Acties tegen Rusland om Oekraïne te steunen en de veiligheid van het continent te verzekeren, komen burgers en bedrijven duur te staan. Het weegt ook op de nationale begrotingen die tijdens de Covid-crisis al zwaar onder druk zijn komen te staan. En de zevenentwintig konden er nog steeds niet met één stem over spreken. “Het onderwerp energie aanpakken…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 82% om te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Zuid-Korea en de Verenigde Staten vuurden vier raketten af ​​nadat Noord-Korea boven Japan was gelanceerd