Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Hooggerechtshof vernietigt de uitspraak die Donald Trump uit Colorado diskwalificeert

Het Hooggerechtshof vernietigt de uitspraak die Donald Trump uit Colorado diskwalificeert

De hoogste Amerikaanse rechtbank oordeelde maandag dat alleen het Congres het recht heeft om de naam van een kandidaat te verwijderen van het stembiljet voor de presidentsverkiezingen, en niet een staat.

gepubliceerd

updaten


Leestijd: 1 minuut

Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Greensboro, North Carolina (VS), 2 maart 2024. (TAKAYUKI FUCHIGAMI / YOMIURI / AFP)

daar Amerikaans Hooggerechtshof Op maandag 4 maart werd de beslissing van de rechtbanken in Colorado, die oordeelden dat Donald Trump uit deze staat werd gediskwalificeerd, unaniem vernietigd. Het besluit werd bekendgemaakt aan de vooravond van Super Tuesday, waarbij vijftien staten tegelijkertijd voorverkiezingen houden voor de Republikeinse en Democratische partijen ter voorbereiding op de presidentsverkiezingen in november. Onder de conservatieven is de miljardair de meest waarschijnlijke kandidaat in de peiling.

Eind december verklaarden de rechtbanken in Colorado Donald Trump incompetent, vanwege zijn verantwoordelijkheid voor de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Zonder voorbehoud over de daden van de voormalige Republikeinse president oordeelden de negen federale rechters van het Hooggerechtshof en de De raad oordeelde maandag dat alleen het Congres de bevoegdheid heeft om de naam van een kandidaat van het stembiljet voor presidentsverkiezingen te verwijderen, en niet van een staat. Daarom is dit besluit van toepassing op alle Amerikaanse staten, niet alleen op Colorado.

Donald Trump werd onmiddellijk begroet “Een grote overwinning voor Amerika!!!”Op zijn netwerk Truth Social. Van de dertig staten waar tegen hem beroep werd ingesteld, waren er slechts drie succesvol: in Colorado en Maine, waar dinsdag wordt gestemd, en in Illinois. Verschillende staten wachtten echter op een definitieve uitspraak van het Hooggerechtshof over deze kwestie.

READ  Een vluchteling in Duitsland, een voormalige Afghaanse minister wordt bezorger