Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het hoofd van het militaire regime benadrukt dat de overgangsperiode “niet langer dan drie jaar mocht zijn”.

Het hoofd van het militaire regime benadrukt dat de overgangsperiode “niet langer dan drie jaar mocht zijn”.

Generaal Abd al-Rahman Tianyi, de nieuwe sterke man van het land, sprak zaterdag op televisie.

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Generaal Abderrahmane Tiane spreekt op televisie in Niger op 19 augustus 2023 (ORTN/AFP)

De nieuwe sterke man van Niger, generaal Abderrahmane Thane, die door een staatsgreep aan de macht kwam, bevestigde op zaterdag 19 augustus dat de overgangsperiode niet langer dan drie jaar kon duren. Hij waarschuwde ook het buitenland voor militaire interventie tegen zijn land.

Onze ambitie is niet om macht in beslag te nemen.Abdul Rahman Tianyi zei tijdens een televisietoespraak. “Als er een aanval op ons wordt gelanceerd, zal het niet de mars in de tuin zijn die sommige mensen denken.”Hij waarschuwde de dag na een besluit van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten dat zij klaar was voor gewapende interventie.

De fundamenten van het nieuwe constitutionele leven

In deze toespraak van twaalf minuten kondigde generaal Tianyi een raketlancering aan “Nationale Dialoog” die dertig dagen heeft om te knutselen “Specifieke voorstellen” bestelling te plaatsen Fundamenten voor een nieuw constitutioneel leven.

Deze woorden komen na een bezoek van een delegatie van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS), eerder vandaag, om te zoeken naar een vreedzame oplossing voor de crisis. “ECOWAS bereidt zich voor om Niger aan te vallen door een bezettingsleger op te richten in samenwerking met een buitenlands leger”, Generaal Tianyi ging verder zonder een land te noemen. Hij hekelde ook de sancties “onwettig” En “Onmenselijk” van de West-Afrikaanse Organisatie.