Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten overwegen scenario’s om hun militaire aanwezigheid in Niger te heroverwegen

De Verenigde Staten overwegen scenario’s om hun militaire aanwezigheid in Niger te heroverwegen

Het Amerikaanse ministerie van Defensie is op dit moment gewoon aan het woord. Noodplannen ontwikkelen De commandant van de Amerikaanse luchtmacht in Afrika, generaal James Hecker, herinnert er ook aan dat er nog geen beslissing is genomen over deze kwestie door de regering-Biden en hij voorziet geen veranderingen voor weken of zelfs langer.

Maar volgens de Amerikaanse autoriteiten zijn er meerdere scenario’s denkbaar. Ze werken dus aan een vlotte start die door kan gaan. De andere mogelijkheid: een overhaast vertrek onder druk van de militaire raad, waarbij alleen de meest gevoelige elementen worden uitgesloten.

Twee Amerikaanse bases

Voor de Verenigde Staten is Niger een trouwe bondgenoot in de strijd tegen het terrorisme in de Sahelregio. De twee belangrijkste Amerikaanse bases in de regio bevinden zich eigenlijk in de hoofdstad, Niamey, en in Agadez.

Tot slot, toen hem werd gevraagd naar mogelijke landen voor herschikking in het geval van een terugtrekking uit Niger, gaf generaal James Hecker geen details. ” We beginnen net naar opties te kijken Leg uit voordat u selecteert. U weet waarheen we onze bases willen verplaatsen, maar het zal een kwestie van diplomatie zijn om op te treden »…

Diplomatie, precies, heeft nog steeds de voorkeur om de crisis op te lossen die is veroorzaakt door de staatsgreep van 26 juli in Niger. Bewijs hiervan met de nieuwe delegatie van ECOWAS arriveerde op zaterdag 19 augustus in Niamey Hij ontmoette veel figuren van het regime dat Muhammad Bazoum ten val bracht. Maar tegelijkertijd de West-Afrikaanse Organisatie Hij besliste vrijdag ook over de middelen voor een mogelijke militaire interventie Op een bijeenkomst van zijn stafchefs in Ghana.

READ  Florida stemt voor sanctie Disney, die ook als 'wakker worden' wordt beschouwd