Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Het gaat heel goed met me’, bevestigde Joe Biden, positief voor Covid-19 op 79

Joe Biden Oké.” De Amerikaanse president Joe Biden plaatste het nieuws donderdag op Twitter nadat hij op 79-jarige leeftijd positief testte op Covid-19. dans une video d’une vingtaine de seconden, de montrant op het balcon de la Maison Blanche en kostuum somber, chemise bleu ciel en sans tie.

De democraat, wiens testresultaten nog niet positief waren, “begon baxlovid te nemen”, pfizer antivirale pillen, De woordvoerster van het Witte Huis zei dat hij zichzelf in het Witte Huis zal isoleren totdat er opnieuw een negatief resultaat verschijnt.

De laatste negatieve test van Joe Biden dateert van dinsdag. Gevallen van contact met hem zullen worden voorkomen, en ze kunnen talrijk zijn: de Amerikaanse president reisde woensdag naar Massachusetts om een ​​reeks klimaatverordeningen te presenteren. Kamala Harris, die negatief testte, heeft sinds dinsdag geen contact meer met Joe Biden.

Volgens het persbericht zal de president, die volledig is gevaccineerd en die twee doses vaccins heeft gekregen, gedurende deze periode “zijn volledige taken blijven uitvoeren”. “Hij heeft vanmorgen telefonisch contact gehad met leden van het Witte Huis-team en zal vanmorgen via telefoon en Zoom deelnemen aan vergaderingen in het Witte Huis”, zei Karen Jean-Rock.

” krachtig “

“Omwille van meer transparantie”, beloofde het Witte Huis “elke dag” te communiceren over de gezondheid van Joe Biden, die afgelopen november bij een medisch onderzoek “sterk” en “fit” werd bevonden om zijn taken uit te voeren. Karen Jean-Pierre zei dat de laatste negatieve test voor het Amerikaanse staatshoofd, die vorige week door Israël en Saoedi-Arabië toerde, dateert van dinsdag.

READ  Het wrak van de Galleon San Jose onthult meer van zijn ontelbare schatten

De president, die campagne wil voeren voor de parlementsverkiezingen in november, had aanvankelijk een reis naar Pennsylvania gepland voor donderdag en een andere naar Florida volgende week maandag. De Verenigde Staten registreren momenteel ongeveer 130.000 nieuwe gevallen van Covid-19 per dag, wat volgens experts een onderschat aantal is, en het aantal ziekenhuisopnames neemt toe. De zeer besmettelijke Omicron-variant BA.5 overheerst in het land, goed voor ongeveer 80% van de gevallen.

Baxlovid, een antivirale behandeling

Baxlovid, dat Joe Biden gebruikt, is een antivirale behandeling die werkt door het vermogen van het virus om zich te vermenigvuldigen te verminderen, waardoor de progressie van de ziekte wordt vertraagd. Het moet worden ingenomen binnen de eerste paar dagen nadat de symptomen effectief lijken te zijn. Het wordt in de Verenigde Staten aanbevolen voor mensen met een risico op een ernstige ziekte, de categorie waarin de Amerikaanse president vanwege zijn leeftijd valt.

De voorganger van Joe Biden, de Republikein Donald Trump, maakte op 2 oktober 2020 op Twitter bekend dat hij positief had getest op Covid-19. Hij werd per helikopter van het Witte Huis naar het Walter Reed Military Hospital gevlogen en werd daar drie nachten behandeld.