Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het festival van Avignon in 2023 trok ongeveer 115.000 toeschouwers

Het festival van Avignon in 2023 trok ongeveer 115.000 toeschouwers

De editie van 2023 vond voor het eerst plaats onder de nieuwe directeur Thiago Rodriguez, die het stokje overnam van Olivier B.

Op dinsdag 25 juli maakten de organisatoren bekend dat het Festival van Avignon, een van de grootste theaterevenementen ter wereld, bijna 115.000 toeschouwers had verzameld voor zijn 77e editie. “Totale aanwezigheidsverwachtingen” naar “600 114 inzendingen” (versus 105.260 in 2022).

De editie van 2023 werd gespeeld over 21 dagen (één dag meer dan in 2022), en voor het eerst onder nieuwe manager Thiago Rodriguez, die Olivier B opvolgde (2013-2022). Deze editie publiceerde 77 dossiers “Aanwezigheidspercentage van 94%” Voor betaalde ingangen hetzelfde aangegeven 56% van de projecten wordt geleid of mede geleid door een vrouw..

Zo stonden er twee regisseurs op het programma voor de opening. in ZorgJulie Delicier, directeur van het Théâtre Gérard Philippe-Center Dramatique in Saint-Denis, belicht de gemarginaliseerden op de grote binnenplaats van het Palais des Papes. Hiphopchoreografe Bentou Dembele van haar kant liet artiesten en toeschouwers uit hun dak gaan met haar optreden. groef.

Inleverdata in 2024

Het festival wordt ook onder het Engelstalige label geplaatst, met toneelstukken van de Britse toneelschrijvers Tim Crouch, Alistair MacDowell, Alexander Zeldin en Thiago Rodriguez, die het idee van gasttalen hebben gelanceerd. In 2024 is de gasttaal Spaans “Net zoals Engels een Europese taal is met een wereldwijde aanwezigheid”zei Thiago Rodrigues.

De editie van volgend jaar ontvangt de Argentijnse regisseur Mariano Pinsotti. Onder de andere reeds aangekondigde artiesten is er Caroline Joyla Nguyen, die in 2017 werd onthuld met haar stuk Saigonterwijl Thiago Rodriguez een voorbeeld van het bestand zal bekijken “originele creatie”En Hecubavan Euripides met Comédie Française.

READ  Een vrouw in de kleuren van Oekraïne bedekt met nepbloed op de rode loper

Het festival begint volgend jaar eerder, vanaf 29 juni, vanwege de Olympische Spelen in Parijs, en eindigt op 21 juli, met twee dagen meer dan de editie van 2023.