Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het elektriciteitsnet, internetstoringen en de aurora borealis: wat zal de impact zijn van zonnevlammen en aardmagnetische stormen die deze week op aarde worden verwacht?

Het elektriciteitsnet, internetstoringen en de aurora borealis: wat zal de impact zijn van zonnevlammen en aardmagnetische stormen die deze week op aarde worden verwacht?

Waarschuwing van het Amerikaanse Oceanic and Atmospheric Monitoring Agency (National Oceanic and Atmospheric Administration of NOAA).

NOAA plannen kit geomagnetische stormen Op een land deze week. Onweersbuien van matige intensiteit worden veroorzaakt door een reeks onweersbuienzonnevlammen. Wat een onverwacht fenomeen zal veroorzaken.

Lees ook:
Zonne-superflare: Wetenschappers waarschuwen, wat zijn de gevolgen voor planeet Aarde

Effecten

Sinds januari 2022 hebben we bijna elke dag gescoord coronale massa-ejectie. Of de gigantische zonnevlammen die tijdens hen plaatsvonden de zon Plasma- en magnetische veldprojecten in de ruimte. Van tijd tot tijd brengt de zonnewind een deel ervan terug naar de aarde.

Dit is hoe deze zonnevlammen onze planeet zouden moeten beïnvloeden: door er veel te veroorzaken geomagnetische stormen Dit kan het aardmagnetisch veld verstoren een land En zo het internet, satellieten, het elektriciteitsnet of zelfs het Global Positioning System (GPS) beïnvloeden.

Op zondag 13 maart observeerde het Space Weather Prediction Center (SWPC) het niveau van een G2 (matige) geomagnetische storm. De G2-niveauwaarschuwing is nog steeds aan de gang op maandag en de G1 (secundaire) niveauwaarschuwing wordt geactiveerd op dinsdag 16 maart.

Het resultaat: het noorderlicht kan op lagere breedtegraden dan normaal worden waargenomen. Zoals hier, in Schotland, deze zondag.

READ  Samsung wordt gerustgesteld door onbeperkte tijdelijke opslag in de cloud