Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het einde van de uitdijing van het heelal zal spoedig zijn

Het einde van de uitdijing van het heelal zal spoedig zijn

In 1998 ontdekten wetenschappers via twee parallelle onderzoeken dat: SN Ia type supernova Ze gingen steeds sneller van elkaar weg. deze Supernovaproblemen Binaire systemen met een witte dwergzijn oriëntatiepunten in kosmologieook wel genoemd Standaard kaarsenomdat zij zijn helderheid Het blijft stabiel in de tijd. Toen de onderzoekers hun afstand echter als functie van de tijd evalueerden, merkten ze dat deze nog sneller toenam als functie van de tijd! We wisten toen al dat een bestandhet zijn Het was aan het uitbreiden, maar een model de grote explosie Deze expansie wordt verondersteld te vertragen: observaties hebben het tegenovergestelde aangetoond.

Donkere energie van onbekende oorsprong beslaat meer dan 70% van ons universum

De enige verklaring die voor dit fenomeen is gevonden, betreft de aanwezigheid van a de druk Negatief veroorzaakt door een onbekende stof. de naam van het ding donkere energie Berekeningen hebben sindsdien aangetoond dat het meer dan 70% van de energie-inhoud van ons universum vult, zonder dat we het kunnen herkennen. Het kan ondanks vele pogingen niet worden gedetecteerd, maar toch hebben veel theorieën geprobeerd het te modelleren. De meest gebruikte model vandaag is Standaard kosmisch modeldie uitgaat van een constante versnelling en afhankelijk is van kosmologische constante, die de vacuümenergie vertegenwoordigt. In dit geval staat het wiel stil, dus de expansie zal oneindig doorgaan. Maar laten we eens kijken naar een ander, minder bekend model: het gaat uit van de aanwezigheid van dynamische donkere energie, dat wil zeggen, veranderen in de tijd.

Om precies te zijn, donkere energie zal zijn als materie gedefinieerd door een standaardveld genaamd essence. Elk punt in de ruimte is gerelateerd aan de waarde van deze kern V (Φ), die afhangt van de energiedichtheid en Thema die het omringt. Daarna verandert het in de loop van de tijd, en verzet zich dus tegen de theorie die donkere energie met elkaar verbindt kosmische constante. Ha golflengte Het zou de grootte van het universum hebben, waardoor het bijna nul kinetische energie zou hebben. Omdat de druk die bij de kern hoort afhangt van de verhouding tussen kinetische energie en potentiële energiedit is negatief en daarom coherent met afstotende energie.

READ  iCloud +: Apple VPN en andere privacyfuncties voor abonnementen

De versnelling wordt over een paar miljoen jaar een vertraging

Volgens dit model kan de stof reageren met gewone materie als het in grote hoeveelheden is, zoals a sterrenstelselof een groter sterrenstelsel. Dus in het begin van het universum, toen het nog steeds samengedrukt was, wisselden de substantie en de materie krachtig op elkaar in, waardoor een soort versnellingshausse ontstond. dan namens sterren Als we weggaan, neemt de dichtheid van de stof af om semi-constant te worden, dus ook interactie met de stof.

In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences, verkende een groep kosmologen het idee van substantie. Hun model voorspelt veel veranderingen in de uitdijing van het heelal: eerst zal de versnelling vertragen en spoedig stoppen, en in plaats van uitdijen zal het heelal beetje bij beetje krimpen. Hun berekeningen postuleren een geleidelijke toename van kinetische energie en een parallelle afname van potentiële energie: vandaar de evolutie naar positieve druk die de neiging heeft om het universum samen te trekken in plaats van uit te breiden: Naarmate de positieve potentiële energiedichtheid afneemt en de kinetische energiedichtheid die overschrijdt, zal de huidige fase van versnelde expansie eindigen en geleidelijk overgaan in een periode van vertraagde expansie. Dan, als het scalaire veld de potentiaal blijft verminderen, zal de potentiële energiedichtheid negatief genoeg worden voor de totale energiedichtheid, vandaar een parameter Hubble H