Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het einde van de historische knokkelkoortsepidemie in Guadeloupe

De laatste epidemie van knokkelkoorts duurde 78 weken, tussen oktober 2019 en maart 2021. Deze episode wordt als historisch beschouwd vanwege de lange levensduur. De autoriteiten roepen nu iedereen op om in te zetten op preventie om de verspreiding van muggen tegen te gaan.

Het einde van de dengue-epidemie in Guadeloupe werd geregistreerd tijdens een conference call van het managementcomité op donderdag 20 mei 2021.

De episode van de epidemie is historisch omdat het de langste in de regio was. Het begon in oktober 2019 en eindigt pas in maart, 78 weken in totaal.

Het rapport, opgesteld door de Franse volksgezondheidsautoriteit, toont 23.590 klinisch suggestieve gevallen, 218 ziekenhuisopnames en 3 sterfgevallen die verband houden met knokkelkoorts, een ziekte die wordt overgedragen door de Aedes aegypti-mug.

De lage prevalentiefase, die kenmerkend is voor de huidige situatie, zou een kans moeten zijn voor gemeenschappen en belangrijke spelers in de strijd tegen de verspreiding van muggen, om trainingsprocedures voor te bereiden voor individuen die kunnen worden gemobiliseerd, in termen van habitat- of milieubeheer. Het is noodzakelijk om actie te ondernemen om het territorium voor het kweken van larven te voorkomen, zoveel mogelijk te beperken en de hervatting van de epidemie te voorkomen.

Regionaal Gezondheidsagentschap (ARS) Guadeloupe / Saint Martin / Saint Barthelemy

Zo zijn de provincie en ARS bijvoorbeeld verplicht om bouwprofessionals bewust te maken van de regels die bij de bouw of renovatie in acht moeten worden genomen om de wildgroei van broedplaatsen te voorkomen. Muggen die knokkelkoorts dragen.

En ter herinnering, de kleinste druppel water (een achtergelaten autoband, goot, waterreserve, kopje planten …) is voldoende voor deze insecten om zich voort te planten.

Daarnaast werken ARS-teams aan innovatieve oplossingen die gericht zijn op het verminderen van het aantal muggenvectoren van de ziekte, gelegen in kwetsbare gebieden of in de buurt van huizen, zoals:

– muskietennetten met tanks;

– vallen van de nieuwe generatie;

Of probeer de steriele insectentechniek (TIS).

Regionaal Gezondheidsagentschap (ARS) Guadeloupe / Saint Martin / Saint Barthelemy

Het bestrijden van muggen blijft echter een zaak van iedereen.

READ  Zullen de magnetische polen van de aarde echt omslaan?


© ARS Guadeloupe / St-Martin / St-Barth