Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het eerste directe beeld van een jet geproduceerd door het superzware zwarte gat in het centrum van het sterrenstelsel M87

Het eerste directe beeld van een jet geproduceerd door het superzware zwarte gat in het centrum van het sterrenstelsel M87

M87* is het superzware zwarte gat in het hart van het gigantische sterrenstelsel M87 dat het eerste beeld opleverde van de schaduw van de waarnemingshorizon van deze samengevoegde sterren. Tegenwoordig onthult een reeks radiotelescopen, waaronder die van ALMA en ESO, in één enkel beeld hetzelfde zwarte gat, maar ook de geboorte van een straal materie uit een ring van materie rond M87*. Dit is genoeg om de jets van andere zwarte gaten beter te begrijpen.

Al in april 2019, heelalheelal Messier 87 (Messier 87Messier 87), enorm ovaal sterrenstelselovaal sterrenstelsel Het ligt ongeveer 55 miljoenlichtjarenlichtjaren Het haalde de krantenkoppen op het gebied van radioastronomie. Eigenlijk wel Astronomie wetenschappersAstronomie wetenschappers Hij bestudeerde het eeuwenlang in het zichtbare en in het sterrenbeeld Maagd, nadat hij het eerder had ontdekt Karel MessierKarel Messier in 1781. Hij realiseerde zich later dat hij niet alleen 10 keer meer bevattesterrensterren Dat MelkwegMelkwegzoals het in haar hart zat a Gigantisch zwart gatGigantisch zwart gat Wat een uitstekend doelwit was om een ​​schaduw te kunnen waarnemenevenement horizonevenement horizon uit het zwarte gat.

Hiervoor was het nodig om notities van verschillende te verzamelen radio telescopenradio telescopen Aan de oppervlakte en implementeer de techniek Redactionele samenvattingRedactionele samenvatting. Het maakt het mogelijk om een ​​radiotelescoop ter grootte van de aarde te hebben door de waarnemingen van deze instrumenten te combineren en zo beelden te kunnen produceren met behulp van NauwkeurigheidNauwkeurigheid register.

Roger Blandford vertelt ons in deze video over superzware zwarte gaten en hun jets. Voor een min of meer accurate Franse vertaling, klik op de witte rechthoek rechtsonder. De Engelse vertaling zou dan moeten verschijnen. Klik vervolgens op de moer rechts van de rechthoek, klik vervolgens op Ondertitels en ten slotte op Ondertiteling automatisch. Kies “Frans”. © Quanta-tijdschrift

Aanvullende opmerkingen van EHT

Daar zijn de leden van de coöperatie in geslaagd Event Horizon-telescoop (EHT), waarmee in 2019 het eerste beeld van een zwart gat werd onthuld. Vandaag, zoals aangegeven in een persbericht van de European Southern Observatory (ESO) bij een publicatie in natuurOp dezelfde afbeelding zagen we voor het eerst de schaduw van het zwarte gat in het centrum van M87) en de krachtige straal deeltjes ThemaThema bijna De snelheid van het lichtDe snelheid van het licht wie wordt weggestuurd.

READ  Ze beloven geweldig te zijn: de krachtige James Webb-ruimtetelescoop zal maandag zijn eerste kleurenafbeeldingen onthullen

Het persbericht specificeert ook dat het het resultaat is van een langdurig verwerkingsproces van de verzamelde signalen, zoals het begon met observaties die in 2018 werden gedaan met telescopentelescopen de VLBI Universele Millimeterset (GMVA), vanAtacama grote millimeter/subgroep (alma) f Groenlandse telescoop (GLT).

Deze jet is al lang bekend sinds hij in 1918 werd opgemerkt door de Amerikaanse astronoom Heber Dost Curtis. Maar pas later realiseerden we ons dat deze delicate, parallelle jet van materie die zich minstens 5000 lichtjaar later uitstrekt, de resultaat van complexe fysische processen Gerelateerd aan de magnetische hydrodynamica van plasma’s in ruimte tijdruimte tijd kromme, in dit geval is het van Kerr zwart gatKerr zwart gat In rotatie bevat ongeveer 6,5 miljard massa’smassa’s Zonne-energie, zoals Futura in een vorig artikel uitgebreid uitlegde.

Laboratorium voor het begrijpen van de astrofysica van galactische zwarte gaten

De uitdaging met de nieuwe analyses van de waarnemingen is breder dan het geval van M87, omdat er veel vergelijkbare jets bekend zijn en we weten dat ze verband moeten houden met interacties tussen superzware zwarte gaten en de sterrenstelsels die ze herbergen.

We weten dat jets uit de regio rond zwarte gaten schieten, maar we hebben niet helemaal begrepen hoe dit gebeurt. Om het direct te bestuderen, moeten we de oorsprong van de jet zo dicht mogelijk bij het zwarte gat observeren. legt uit in een verklaring van ESO Ru-Sen Lu, van het Shanghai Astronomical Observatory, in China.

Eerdere waarnemingen leverden afzonderlijke beelden op van het gebied nabij het zwarte gat en de jet, maar ” Deze nieuwe afbeelding vult de afbeelding aan door tegelijkertijd het gebied rond het zwarte gat en de jet te tonen voegt zijn collega Jae-Yong Kim van Kyungbuk National University in Zuid-Korea en het Max Planck Instituut voor Radioastronomie in Duitsland toe.

READ  Fortnite-speler ontdekt na jaren zeldzame skins

Samenvatting van Discovery met Alma. Voor een min of meer accurate Franse vertaling, klik op de witte rechthoek rechtsonder. De Engelse vertaling zou dan moeten verschijnen. Klik vervolgens op de moer rechts van de rechthoek, klik vervolgens op Ondertitels en ten slotte op Ondertiteling automatisch. Kies “Frans”. © Europees Zuidelijk Observatorium (ESO)

We staan ​​nog steeds in hetzelfde persbericht, we hebben geleerd dat de resolutiewinst die we nog steeds behalen in het geval van M87, voortkomt uit het feit dat onderzoekers met gebruikte radiotelescopen gebruik maakten van de golven radioradio Langere golflengte dan EHT: 3,5 mm in plaats van 1,3 mm. Zoals Thomas Kirchbaum van het Max Planck Instituut voor Radioastronomie uitlegt: ” Bij deze golflengte kunnen we zien hoe de straal uit de emissiering rond het centrale superzware zwarte gat komt De grootte van de waargenomen ring is ongeveer 50% groter dan die van een afbeeldingEvent Horizon-telescoop.

Om de fysieke oorsprong van deze grotere, dikkere ring te begrijpen, moesten we hem gebruiken Computer simulatieComputer simulatie Om verschillende scenario’s te testen Keiichi Asada voegt eraan toeAcademia Sinica in Taiwan.

Uiteindelijk zal het beeld volledig materiaal laten zien dat in de richting van de gebeurtenishorizon van het superzware zwarte gat valt.