Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het concert van Youssou N’Dour in Parijs werd verstoord door aanhangers van de Senegalese tegenstander Ousmane Sonko

Het concert van Youssou N’Dour in Parijs werd verstoord door aanhangers van de Senegalese tegenstander Ousmane Sonko

Pierre-Philippe Marcoux/AFP Parallel aan zijn artistieke activiteiten is de 63-jarige zanger nauw betrokken bij de politiek van zijn land en was hij minister van Cultuur in de regering van Macky Sall.

Pierre-Philippe Marcoux/AFP

Parallel aan zijn artistieke activiteiten is de 63-jarige zanger nauw betrokken bij de politiek van zijn land en was hij minister van Cultuur in de regering van Macky Sall.

Cultuur – Geschreeuw en periodiek concert. Het optreden van Youssou N’Dour in het Chatelet Theater in Parijs verliep woensdag 20 september slecht. Terwijl de wereldberoemde Senegalese kunstenaar de eerste presentatie presenteerde van zijn show “ Berrima », Musical Tale Politieke spanningen laaiden op in de zaal.

Naast zijn artistieke activiteiten is de 63-jarige zanger zeer betrokken bij de politiek van zijn land. De meest opvallende daarvan was dat hij de functie van minister van Cultuur in de regering van Macky Sall op zich nam, voordat hij op 7 september aftrad, zonder de redenen voor zijn ontslag uit te leggen. De muzikant stelde zich in 2012 ook kandidaat voor het presidentschap.

Maar de slogans die hij woensdag tijdens zijn optreden zong, moedigden mensen niet aan om in 2024 opnieuw te gaan rennen. Een half uur na het optreden begonnen de toeschouwers te zingen: “Youssou Ndour vocht”, “Laat Sonko los!” », “Macky Sall, de dictator” Zoals je kunt zien in de onderstaande video.

Een ‘verloren’ scène tegen de achtergrond van politieke spanningen

De kreten weerspiegelen de aanhoudende politieke crisis in Senegal, waar de belangrijkste tegenstander van de macht, Ousmane Sonko, sinds eind juli in de gevangenis zit en al twee jaar strijd voert tegen de regerende partij en het Senegalese rechtssysteem.

Verzonden naar ‘Oproep tot rebellie en samenzwering tegen het staatsgezag’ Hij riskeert een levenslange gevangenisstraf. Juridische stappen die zijn kansen op deelname aan de presidentsverkiezingen van 2024 steeds verder aantasten. Een samenzwering volgens zijn aanhangers. Zijn partij werd door de regering ontbonden, wat een politieke crisis en verschillende demonstraties veroorzaakte.

Tijdens de show in het Théâtre du Châtelet, “We hoorden geschreeuw. Ik dacht eerst dat het bij de show hoorde.”Een kijker meldde zich bij de krant Parijse. Bewakers moesten tussenbeide komen om meerdere mensen uit de buurt van het publiek te houden. Terwijl de spanningen bleven escaleren, trok Youssou N’Dour zich terug van het podium en legde uit dat hij de supporters van Ousmane Sonko een paar minuten de tijd wilde geven om hun steun te betuigen.

De ongeregeldheden bleven uiteindelijk gedurende de hele voorstelling voortduren “Er braken ter plaatse botsingen uit tussen de aanhangers van Sonko en degenen die het niet met hen eens waren.” wijzen naar Parijse De toeschouwer die geloofde dat de show doorging “De buit.”

“Birima” Donderdagavond, daarna vrijdag en zaterdag voor de laatste keer te zien in het Théâtre du Châtelet. Het muzikale verhaal is een eerbetoon aan Birima Ngoni Later Fall, een 19e-eeuwse Senegalese heerser.

READ  Rachel Ziegler, jonge Métis-actrice, speelt Sneeuwwitje Disney

Zie ook op HuffPost :