Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het aftreden van de absolute politieagente en het aftreden van de politiechef

Het aftreden van de absolute politieagente en het aftreden van de politiechef

Politieagent Kim Potter van het Brooklyn Center, een voorstad van Minneapolis, heeft ontslag genomen na de moord op Don Wright. Shutterstock / SIPA

Twee vertrekken om woede te laten vallen. De politieagente die werd vermoord Jongeman Donut WrightAmbtenaren aan de rand van Minneapolis zeiden zondag dat ze ‘bij toeval’ aftraden, net als politiechef Tim Janon. Deze nieuwe fatale fout, midden in het proces van Derek Chauvin voor de moord op George Floyd, leidde de afgelopen 48 uur tot demonstraties en enig geweld, waarbij ongeveer veertig mensen werden gearresteerd.

In een brief, gepubliceerd door het Law Enforcement Services Syndicate, zei Kim Potter, die al 26 jaar een uniform draagt, dat hij “van elk moment” in zijn carrière genoot. Maar ik denk dat het in het belang is van de samenleving en mijn collega’s om per direct af te treden. ​

“Oh verdomme, ik heb hem neergeschoten!”

Dat maakte Tim Ganon maandag bekend Donut Wright arresteert foto’s​ De politie arresteerde een 20-jarige Afro-Amerikaan voor een kentekenprobleem. Omdat hij het onderwerp was van een arrestatiebevel, begon de politie hem te boeien, maar de jongeman probeerde plotseling weer achter het stuur te kruipen om te vluchten. Destijds waarschuwde Kim Potter twee keer: “Ik ga naar Taser jou” en vervolgens “Taser, Taser, Taser” voordat hij een Glock in dienst nam. Ik riep meteen: “Oh verdomme, ik heb hem neergeschoten.” Voor Tim Ganon is het een “accidentele puinhoop”.

De autopsie werd afgesloten met een doodslag “moord”. Dit is echter een medische omschrijving die geen wettelijk gewicht heeft. Er loopt een onderzoek onder auspiciën van het Minnesota Bureau of Criminal Arrests.

READ  Hamas-aanvallen: “Honderden” infiltranten zijn nog steeds in Israël, en de gevechten gaan vanavond door