Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het aantal irreguliere binnenkomsten in de EU is in 2022 met 64 % gestegen

Het aantal irreguliere binnenkomsten in de Europese Unie in 2022 is met 64% gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds 2016, zo maakte vrijdag 13 januari bekend. Europees grenscontrolebureau, Frontex.

Volgens het bureau werden in 2022 330.000 irreguliere binnenkomsten geregistreerd, waarvan 45% via de Westelijke Balkanroute. Het aantal getroffen Syrische burgers is bijna verdubbeld tot 94.000.

Lees ook Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Migratie: Agentschap Frontex goedgekeurd door het Europees Parlement

“Dit is het tweede jaar op rij dat het aantal irreguliere binnenkomsten fors is toegenomen.”Frontex zei in een verklaring en voegde eraan toe dat Syriërs, Afghanen en Tunesiërs samen goed waren voor 47% van de irreguliere binnenkomst in 2022.

Op de Westelijke Balkanroute werden 145.600 overtochten geregistreerd, een stijging van 136% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Op de route door het centrale Middellandse Zeegebied, de op een na drukste, werden meer dan 100.000 overtochten gemaakt, een stijging van meer dan 50%. Ongeveer 10% van de irreguliere participatie was van vrouwen en ongeveer 9% van minderjarigen.

De wereld met Agence France-Presse

Het contributiegebied is gereserveerd voor abonnees.

Abonneer u om toegang te krijgen tot deze discussieruimte en bij te dragen aan de discussie.

Abonnement

bijdragen

READ  Covid: De gouverneur sluit de terugkeer van de avondklok niet uit