Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hedge Fund Rope Bets (USDT) instorten

Interessante positie

Het in New York gevestigde hedgefonds Fir Tree Capital Management besloot short te gaan De stablecoin Tether (USDT). Met andere woorden, managers denken van wel De stablecoin kan zijn pariteit (peg) aan de dollar verliezen.

Volgens Bloomberg heeft Fir Tree Capital een manier ontwikkeld om de Tether stablecoin te verkopen als onderdeel van “ongelijke handel”. Zo worden de risico’s geminimaliseerd en is het winstpotentieel hoog. Het hedgefonds heeft naar verluidt ook duidelijk gemaakt dat zijn beslissing kan doen: Maak winst in de komende 12 maanden.

De sparren-site wordt verondersteld te zijn gebaseerd op verschillende standpunten. De zorgen van analisten hebben betrekking op: Aard van de reserves van Tether Ltd.. Een deel van de reserves zal zelfs gekoppeld zijn aan de Chinese vastgoedsector en meer specifiek aan de ontwikkelde China Evergrande Group.

Hoewel Tether Ltd zegt dat het geen activa heeft die aan Evergrande zijn gekoppeld, merkt Bloomberg op dat Fir Tree iets verwacht De schatkistbiljetten die eigendom zijn van de Tether verliezen hun waarde. Managers zeiden naar verluidt dat dit zou kunnen leiden tot een potentieel grote daling van de reserves, waardoor pariteit met de dollar wordt gegarandeerd.

hedgefonds begon Overweeg om al in juli stablecoins te verkopenen uitgevoerd onderzoek, met inbegrip van de betrokkenheid van externe deskundigen. Spruce is van plan een apart fonds op te zetten met als enig doel Tether te shorten als er voldoende interesse van klanten is.

Wat zijn Tether-reserves?

De reserves van Tether Ltd hebben altijd veel vragen opgeroepen. Afgelopen mei publiceerde Tether voor het eerst sinds 2014 details over zijn reserve. In maart 2021 zei het bedrijf ruwweg: 76% van de stablecoin-reserves werd aangehouden in contanten of kasequivalenten.

READ  Een onafhankelijke audit bevestigt de fout binnen de groep

Maar wat is een schatkistpapier? Commercial paper is een instrument van verhandelbare schulden en intercompany-kredieten, d.w.z. grote ondernemingen die contant geld nodig hebben, zullen zelf commercial paper uitgeven dat wordt gekocht door andere bedrijven die contanten hebben.

Ondanks de eerdere bewering dat Tether 100% cash-backed is, bleek uit de ineenstorting van de reserve van het bedrijf dat minder dan 3% van de reserves van Tether werd feitelijk in contanten aangehouden.

In oktober vorig jaar heeft de Commodity Futures Trading Commission van de Verenigde Staten een verbod opgelegd aan Tether Ltd een $ 41 miljoen boete voor liegen op zijn dollarreserves.

bron: Bloomberg

šŸ‘‰ Vooruit: Tether is van plan om van strategie te veranderen om zijn stablecoin te beveiligen tegen USDT

Nieuwsbrief

Ontvang elke zondag uw cryptocurrency-nieuwsfeed šŸ‘Œ en dat is alles.

Over de auteur: Florent D

Twitter- waarzeggerdataTwitter- waarzeggerdata

Ik ben sinds 2017 betrokken bij het crypto-ecosysteem. Ik ben vooral geĆÆnteresseerd in non-fungible tokens (NFT’s) en decentralized finance (DeFi).
Alle artikelen van Florent D.