Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hans Vanaken heeft nieuwe functie bij de Duivels: “Er is veel veranderd in anderhalf jaar”

Als Hans Vanaken dit ritme aanhoudt, zullen we hem snel de Onverwoestbare Meester noemen. Als Zeno Debast (1.274 minuten) en Toby Alderweireld (1.260) iets meer spelen dan hij, dan is de aanvoerder van Club Brugge de enige speler buiten het veld die evenveel wedstrijden (12) heeft gespeeld zonder ook maar de minste seconde op het veld te missen ( 1080 minuten). ).

“Ik heb vaak gezegd dat ik liever twee wedstrijden per week speel. Dat doe ik liever dan trainen”de lachende middenvelder, woonde deze dinsdag een persconferentie bij in Tubize. “Vooral nu, het seizoen is nog maar net begonnen. Het is dus nog maar het begin. Zolang ik het fysiek en mentaal aankan, ben ik van plan om zo door te gaan. Ik ben nog niet moe. En als ik het niet doe, dan” Ik ben op een dag capabeler, ik zal het je laten weten.”

Vanaken had het afgelopen jaar al het gebruiksgemak onder demonen. Hij sloot het seizoen 2021-2022 af met ruim 4.200 minuten in zijn benen en 90% speeltijd en speelde niet meer dan keepers Thibaut Courtois (4680) en Simon Mignolet (4423).

Al jaren een onmisbare pion voor Blauw en Zwart, ook Hans Vanaken is door de jaren heen een vast onderdeel van het nationale elftal geworden. Hij nam vorig seizoen ook deel aan 10 van de 13 ontmoetingen, met in totaal meer dan 60% van de speeltijd.

“Eerst kwam ik hier in de wetenschap dat ik niet zou spelen”Zegt de 30-jarige die 21 wedstrijden heeft gespeeld voor de Duivels. “Toen wou ik dat ik op de bank zat. Maar in anderhalf jaar tijd is er veel veranderd. Ik heb mijn momenten genomen.”

READ  Hand - Wereld (F) - Foutloos voor Denemarken en Spanje, gekwalificeerd voor de kwartfinales van het WK

Zijn relatie met Roberto Martinez ontwikkelde zich ook. “Ik heb een goed contact met hem. Hij is altijd open en eerlijk. Dat was al zo toen ik begon, maar als we veel spelen, praten we ook veel. We praten over kleine aanpassingen die op het veld gemaakt moeten worden .”

Hoewel het middelste trio uit Tillmans, Witsel en De Bruyne zou moeten bestaan, kon Vanaken tegen Nederland de tweede helft in. In het bijzonder om wraak op hem te nemen op 1-4 van 3 juni waarin hij werd bekritiseerd. Met name de voormalige Nederlandse ster Raphael van der Vaart. “Ik heb mezelf al genoeg bewezen”antwoordt de Bruggeling. “Niet alleen bij de club, maar ook bij de Demons. Geen probleem mee.”

Een goede prestatie kan hem echter een plaats in Qatar verzekeren, zelfs als de middenvelder vertrouwen wil hebben. “Sinds ik daar drie en een half jaar zit en altijd wordt opgehaald, wil ik natuurlijk gaan.”