Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hamas dringt er bij de Verenigde Staten op aan Israël onder druk te zetten voor een permanent staakt-het-vuren in Gaza

Hamas dringt er bij de Verenigde Staten op aan Israël onder druk te zetten voor een permanent staakt-het-vuren in Gaza

Een schip met humanitaire hulp naar Gaza stopt in Brest

Het NGO-schip met humanitaire hulp voor Gaza aan boord van Gaza stopte woensdag in Brest op weg naar de Palestijnse enclave. “Wij willen de illegale blokkade van Gaza uitdagen en doorbreken. We hebben andere boten die ons zullen vergezellen in de Middellandse Zee, en samen zullen we als kleine vloot richting Gaza varen.”Felipe Lopez, mediacoördinator van de NGO, legt het uit.

Gedoopt HanzalaDeze voormalige vissersboot, genoemd naar een symbolische figuur van Palestina, die ongeveer twintig meter lang is en de Noorse vlag voert, zal zich moeten aansluiten bij drie andere schepen met humanitaire hulp, die sinds april vastzitten in Turkije, nadat Guinee-Bissau zijn vlag had ingetrokken.

De organisatoren hiervan “Vrijheidsflottielje” Gaza werd aan de kaak gesteld “Israëlische druk” Wat tot deze beslissing leidt. de Hanzala Het vervoert volgens dezelfde bron kleding, medicijnen en voedsel, evenals tientallen bemanningsleden van zeven nationaliteiten. Zijn aankomst in Brest werd begroet door een handvol activisten van de CGT en de Frans-Palestijnse Associatie, die met Palestijnse vlaggen zwaaiden.

Het schip, dat begin mei vorig jaar Noorwegen verliet, stopte tijdens het songfestival in Malmö (Zweden), voordat het stopte in Denemarken, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië en Ierland. Na een stop in La Rochelle (Charente-Maritime) moet het schip stoppen in Spanje, Portugal, Italië en Malta voordat het in augustus naar Gaza vertrekt.

READ  Gaza is een kustplaats om de belegering te verlichten