Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hack van Viamedis en Almery: zo weet je of jij een van de miljoenen getroffen Fransen bent

Twee externe betalingsbedrijven, Viamedis en Almerys, zijn het slachtoffer geworden van cyberaanvallen.
Ongeveer 40 miljoen Fransen zullen waarschijnlijk getroffen worden door dit enorme datalek.
Wij laten u zien hoe u kunt weten of u een van hen bent.

Volg de volledige berichtgeving

20.00 uur.

Enorm lek. De persoonlijke en gezondheidsgegevens van ongeveer 40 miljoen Fransen zijn waarschijnlijk in handen van criminelen. Twee bedrijven uit de sector van het derdenbetalen, Viamedis en Almerys, zijn het slachtoffer geworden van cyberaanvallen. Een deel van hun databases is sinds afgelopen weekend overgenomen door hackers. “Burgerlijke staat, geboortedatum, burgerservicenummer, naam van de zorgverzekeraar en garanties beschikbaar voor derdebetalers.”een van de informatie die op frauduleuze wijze door hackers is verzameld, benadrukt Viamedis.

Bankgegevens, medische gegevens, details over de ziektekostenvergoeding, postgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen “Ze zullen op geen enkele manier worden beïnvloed door deze schikking.”Het omvat op zijn beurt Al-Meares Company. Om te zien of er waarschijnlijk informatie over u bestaat, te beginnen met uw burgerservicenummer, gaat u naar de site resopharma.fr. Hiermee kunt u weten of uw zorgverzekering wordt beheerd door een derdebetaler.

  • Lees ook

    Lees ook

    Cyberaanvallen tegen Viamedis en Almeres: met welk risico kunnen miljoenen Franse polishouders worden getroffen?

Over het algemeen raden IT-beveiligingsexperts aan om uit voorzorg uw wachtwoord elke zes maanden te wijzigen. Als u twijfelt of uw e-mailadres het slachtoffer is geworden van een datalek, kunt u de website bezoeken hasibeenpwned.com (“Ben ik opgelicht?” in het Frans) kan erg nuttig zijn. Het is opgericht door een cybersecurity-expert en identificeert alle grote datalekken op internet. Voer eenvoudig uw e-mailadres in om te zien of het in een hackdatabase staat, zodat u kunt zien welke voor u geschikt is.

READ  Livret A, LEP, PEL: Slecht nieuws: zal de staat uw spaargeld verminderen?

hasibeenpwned.com laat u weten of uw e-mail is gehackt.
hasibeenpwned.com laat u weten of uw e-mail is gehackt. – Schermafbeelding

Als de site “Goed nieuws – geen Pwnage gevonden” weergeeft, betekent dit dat alles a priori in orde is. Aan de andere kant, als je “Oh no –pwned!” ziet, dan moet je dringend je wachtwoord wijzigen. En met goede reden. Gevoelige gegevens die voortkomen uit deze digitale overvallen worden vaak doorverkocht op het dark web, een ondergronds internetnetwerk. Met behulp van deze informatie kunnen fraudeurs phishing-aanvallen uitvoeren. Voor degenen die het niet weten: deze vorm van fraude bestaat uit het sturen van een frauduleuze e-mail of sms om een ​​internetgebruiker ertoe te bewegen op een link te klikken en vervolgens zijn of haar identiteits- of bankgegevens te verzamelen.

“Uw burgerservicenummer is uniek. U kunt het niet wijzigen. Het bijbehorende wachtwoord moet echter ook uniek zijn. U moet het om veiligheidsredenen wijzigen om te voorkomen dat iemand toegang krijgt tot uw account, of het nu een abonneeaccount is of uw Ameli-service.”, legt Lumina Duluc, cybersecurity-expert en directeur van de Franse Information Security Club (Clusif) uit in het TF1-rapport bovenaan dit artikel. Om te voorkomen dat hetzelfde wachtwoord op meerdere platforms wordt gebruikt en zo het risico op hacking te verminderen, raden cybersecurityprofessionals het gebruik van een wachtwoordbeheerder aan.


Matthieu Delacharlieri