Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Haar baas verbreekt zijn stilte

Haar baas verbreekt zijn stilte

“Het door de raad gekozen scenario is verreweg het meest waardescheppend voor alle belanghebbenden, met een regeling die we vanaf het begin controleren”, zegt Bertrand Meunier, voorzitter van de Raad van Bestuur van Atos. Jeremy Soterat/Live-Ria via Atos

Exclusief – Betwist sinds de aankondiging van het strategisch plan en de beursrichtlijnen voor de titel, legt Bertrand Meunier, de voorzitter van het bedrijf, uit.

Sindsdien staat hij op de eerste rij CEO Rudolf Bellmer treedt afaangekondigd op dezelfde dag als het strategisch plan dat Atos eind 2023 in tweeën zal splitsen. Bertrand MillerAtos, voorzitter van de raad van bestuur, ligt sinds het bloedbad voor de maatregel onder vuur van enkele aandeelhouders. Het is met 60% gedaald sinds het plan dat de Franse groep opnieuw moest lanceren op 14 juni werd gepresenteerd.

Dit plan voorziet in de splitsing van de activiteiten van Atos in twee afzonderlijke beursgenoteerde ondernemingen. Anderzijds zal de entiteit (die de naam Atos zal behouden) historische outsourcingactiviteiten verzamelen, met andere woorden het beheer van de IT-infrastructuren en datacenters van de onderneming. Aan de andere kant zal een nieuw bedrijf, genaamd Evidian, digitale activiteiten (cloud, kunstmatige intelligentie, IoT, decarbonisatie) en cyberbeveiliging (big data en beveiliging, BDS) samenbrengen. Atos heeft een tripartiete regering aangesteld om…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 86% om het te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  De Europese Centrale Bank geeft groen licht om te werken aan een digitale euro euro