Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google Deepmind maakt een sprong van 800 jaar voorwaarts in de materiaalfysica!

Google Deepmind maakt een sprong van 800 jaar voorwaarts in de materiaalfysica!

Het GNoME AI-systeem van Deepmind heeft 2,2 miljoen materialen kunnen creëren, waarvan de meest stabiele revolutionair zou kunnen zijn. Sommigen van hen zijn al vervaardigd.

Dit zal jou ook interesseren

[EN VIDÉO] Natuurkunde: Plasma kan een revolutie teweegbrengen in de industriële productie Materie is vast, vloeibaar of gasvormig, maar er is een vierde toestand…

Op veel terreinen geeft AI een grote impuls aan AI GooglenGooglen Deepmind komt het opnieuw bewijzen. Je hebt zojuist de wetenschap 800 jaar gered door nieuwe materialen met revolutionair potentieel te creëren. Dit is het hulpmiddel Grafieknetwerken voor materiaalverkenning (GNoME) van Deepmind is verantwoordelijk. De algoritmen ontdekten 2,2 miljoen nieuwe anorganische kristallen en identificeerden 380.000 daarvan als de meest stabiele. Uit deze lijst met stabiele materialen begonnen onderzoekers deze te synthetiseren. Zonder deze kunstmatige intelligentie zou het nodig zijn geweest om eindeloze experimenten uit te voeren door te onderzoeken hoe deze materialen tot stand kwamen. Deze partij GNOME heeft er al 736 van geholpen in onderzoekslaboratoria over de hele wereld.

Onafhankelijk laboratorium voor het verzamelen van materialen

Onder deze kandidaten vinden we materialen die een revolutie teweeg kunnen brengen SupergeleidersSupergeleidersde SupercomputersSupercomputers En batterijen om de efficiëntie van elektrische voertuigen te vergroten. Onder deze ontdekkingen bevinden zich 52.000 nieuwe verbindingen die lijken op grafeen. Nog een voorbeeld: 528 mogelijke motoren voorionenionen LithiumLithium Die kan worden gebruikt om de batterijprestaties te verbeteren. Het Deepmind-team werkte ook samen met Berkeley Lab om een Laboratorium Hierdoor kunnen deze nieuwe kristallen op een geautomatiseerde en onafhankelijke manier worden gesynthetiseerd. De robots in dit laboratorium hebben al 41 van deze nieuwe materialen kunnen produceren.

READ  We beginnen het mysterie van de gigantische kraters van Siberië te ontrafelen