Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google breidt zijn beleid uit om bepaalde privégegevens te wissen

Dit is een vertrouwelijke maar belangrijke wijziging voor internetgebruikers: Google maakte op woensdag 27 april bekend dat het nu onder bepaalde voorwaarden mogelijk is om te verzoeken om verwijdering van pagina’s met persoonlijke informatie zoals een telefoonnummer en e-mailadres. Of een postadres of vertrouwelijke inloggegevens.

“Het internet blijft evolueren – informatie kan op onverwachte plaatsen verschijnen, met nieuwe manieren om het te gebruiken – dus ons privacybeleid [des utilisateurs] Het moet ook evolueren.”En Geschreven in een blogpost Michelle Chang, directeur van Global Policy voor Google Zoeken. Het door het bedrijf gestelde doel: het verminderen van intimidatie of “doxxing”, de kwaadaardige praktijk van het volgen en openbaar weergeven van informatie over het privéleven van een persoon op internet, om deze persoon schade toe te brengen.

Google heeft het zelfs al mogelijk gemaakt om onder bepaalde voorwaarden bepaalde gevoelige informatie, zoals een burgerservicenummer of bankgegevens, te verwijderen: een internetgebruiker die een opnameverzoek indient, moet worden onderworpen aan “bedreigingen” of informatie hierover kan worden gebruikt door derden in het kader van een intimidatiecampagne. Deze voorwaarden blijven bestaan, maar daarom is de lijst met informatie die onderwerp kan zijn van een opnameverzoek lang, zoals te zien is in De pagina gewijd aan deze vraag in het helpcentrum van de zoekmachine.

Lees ook: Doxing: waarom sommige internetgebruikers privégegevens aan hun doelen bekendmaken?

13% van de aanvragen geaccepteerd

We blijven alle inhoud op de betreffende pagina evalueren [par la demande de retrait] Om ervoor te zorgen dat we het verstrekken van informatie die nuttig kan zijn, bijvoorbeeld in persartikelen, niet beperkenzegt Michelle Chang. We zullen ook evalueren of deze inhoud wordt weergegeven in openbare documenten, overheidswebsites of andere officiële bronnen. Als dat zo is, zullen we niet beginnen met terugtrekken. »

Voor de techgigant blijft het idee om de juiste balans te vinden tussen legitieme pull-verzoeken enerzijds en die die gericht zijn op het verwijderen van items die de betrokkenen irriteren, maar die mogelijk noodzakelijk zijn voor de betrokkenen. algemeen belang. Momenteel is slechts 13% van de afschrijvingsverzoeken succesvol, legt M. uitmij Chang In een interview met persbureau Reuters. De ambtenaar verwacht echter dat het nieuw ingevoerde beleid dit percentage zal verhogen.

READ  Poëzie Irodori 3 Genshin Impact, hoe voltooi je de missie? - Breken Flip

In dit interview, net als in haar blog, herinnert het hoofd van Google eraan dat de informatie die niet meer op de pagina’s van zoekmachines verschijnt, niet van internet is verdwenen: we kunnen deze informatie vaak vinden via andere zoekmachines, bijvoorbeeld. Om de informatie permanent te laten verdwijnen, wordt aanbevolen om rechtstreeks contact op te nemen met de site die de informatie host.

Lees ook Europese justitie besluit dat ‘recht om te worden vergeten’ niet voor de hele wereld geldt

de wereld