Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Glasvezel: een grote storing in het internet door kwaadwillend werk

Glasvezel: een grote storing in het internet door kwaadwillend werk

In de nacht van 26 op 27 april werden in verschillende regio’s van Frankrijk glasvezelkabels doorgesneden. Als gevolg van deze zogenaamd kwaadaardige acties waren veel gebruikers vanmorgen offline.

Op de Downdetector, de site waar mensen verbindingsstoringen kunnen melden, zagen vanochtend de Free, Orange, SFR en Bouygues Telecom-pagina’s sterke meldingspieken. Het is niet voor niets dat er ’s nachts rond 03:20, 03:40 en 05:20 uur verschillende glasvezelkabels zouden zijn doorgesneden, waardoor de communicatie in het hele land werd uitgeschakeld. Vooral gratis diensten lijken te zijn getroffen, maar ook de andere drie grote Internet Service Providers (ISP’s) werden niet buitengesloten.

Het gaat vooral om drie langeafstandsvluchten: Parijs Lyon, Parijs Straatsburg en Parijs Lille. Maar volgens Downdetector zijn er waarschuwingen gekomen uit andere steden zoals Marseille, Reims, Toulouse of Rennes. Volgens BFM Business leveren de kabels in kwestie ook relaisantennes, wat problemen kan geven met mobiele internetverbindingen. De Free-Réseau-website, die incidenten vermeldt die verband houden met de Iliad-speler, Hoe dan ook, hij wordt ook overstelpt met rapportenLeuk vinden ADSL gebied.

Met drie lijnen gesneden in één nacht, is er geen twijfel over de aard van het ongeval, mogelijk als gevolg van een kwaadwillige daad. Dit is ook de term die Free gebruikt om het probleem uit te leggen aan zijn Twitter-volgers. Bij UPSeen regeringsbron ging zelfs nog verder door te veroordelen “gecoördineerd schadelijk werkwoord“, vooral “Serieus en zeer zeldzaam. De komende uren.