Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Getuigenis van Franse expats in Tsjaad na de dood van president Idriss Deby

DeDe situatie is in de war Tsjaad, Na zijn dood Excellentie, President Idriss Deby, 68 jaar oud. DeTsjadiërs en Frans levenNT Het land weet niet wat morgen voor hen in petto heeft.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Idriss Déby stierf de dag nadat hij voor de zesde termijn de Tsjadische presidentsverkiezingen had gewonnen. Dat maakte het leger dinsdag 20 april bekendHij was het staatshoofd Hij stierf aan zijn verwondingenEen paar dagen daarna werd hij het doelwit van rebellenvuur in het noorden van het land, terwijl hij zich op het slagveld bevond voor het Commando van de strijdkrachten.

Dit is dochter, Mohamed Idriss Deby, Die werd benoemd tot president vanTijdelijke toestand voor 18 maanden. Maar de rebellen waartegen de regering vecht, verklaarden hun “categorische” afwijzing van de militaire overgangsraad, geleid door de zoon van de overledene.

ze “Bereiden Dinsdag 20 april vanaf “Loop in N’Djamena”. “Tanks staan ​​er al een paar dagen”, Beschrijft Thierry Millier die in de hoofdstad woont. De loopgraven, die vele jaren geleden zijn aangelegd, moesten opnieuw worden uitgegraven. We hebben een rustige overgangsregering. Aan de andere kant, aangezien het een bijzonder land is, is de opvolging van het familiesysteem misschien wat omstreden, dus men is voorzichtig. “

“Paniek komt uit de hoofdstad omdat mensen vastzitten, Is bevestigd Stephanie Virginiault. Maar ook de oprichter van de olifanten-ngo, gevestigd in de jungle op 150 kilometer van de hoofdstad, voelde zich ongemakkelijk. dit is eng. Mensen vluchten naar het naburige Kameroen. We weten niets zeker over beveiliging. We weten niet wat er aan de hand is. “

“Mensen zijn duidelijk bang.”

Stephanie Virginiault

Een Frans staatsburger in Tsjaad

volgens Stephanie Virginiault, Beveiligingsprobleem heerst echter Er is ook de kwestie van tanken. “Het is net als in 2008. We wisten niet wat we de volgende dag zouden eten. Er was geen eten meer, er was geen water meer. Mensen waren duidelijk bang. Idriss Déby stond 30 jaar aan het hoofd van het land, rijden met een ijzeren vuist. Alles kan worden gedaan. “gebeuren!

De angst van de Fransen die in Tsjaad leven: een rapport van Valentin Donut

Luister

READ  Zware sneeuwstorm in Pakistan: 8 mensen zijn doodgevroren in hun auto, in totaal 21 doden