Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Germstar protesteert als ‘gesneden slang’ met PETA tegen modeshow Louis Vuitton in Parijs

Germstar protesteert als ‘gesneden slang’ met PETA tegen modeshow Louis Vuitton in Parijs

De reality-tv-influencer werd maandag in Parijs gearresteerd nadat hij op de Champs-Élysées had geprotesteerd tegen het gebruik van exotisch leer door Louis Vuitton tijdens zijn Fashion Week-show.

“Nee tegen dierenleed!” Toen de Paris Fashion Week dinsdag eindigde, presenteerde Louis Vuitton zijn damescollectie lente/zomer 2024 tijdens een modeshow op Avenue Champs-Élysées 103, direct naast de winkel. Een evenement dat niet zonder problemen verliep.

Videograaf en influencer Germstar ging naar het adres van de show, verkleed als een “in stukken gehakte slang”, gedrenkt in nepbloed en met een bordje met de volgende inscriptie: “Louis Vuitton: Stop the weird skins!”.

“Deze gasten moeten weten dat dieren lijden voor mode! Slangen blazen lucht”, riep de sociale media-ster in een clip die werd gedeeld op sociaal netwerk X, eerder op Twitter.

“Nee tegen dierenleed omwille van de mode!”

En andere foto’s onthuld door de vereniging Bèta FrankrijkGermstar – echte naam Jérémie Gesclon – bleek in gevecht met drie politieagenten die hem oppakten en wegvoerden van 103 rue des Champs-Élysées.

“Nee tegen dierenleed! Nee tegen dierenleed omwille van de mode!”, zong de influencer voordat hij zich tot de politie wendde: “Je doet me pijn, laat me gaan!”

In contact met BFMTV.com herinnert Peta France – die nog niets van Germstar heeft gehoord – een “vreedzame” daad die enkele maanden geleden werd voorbereid en plaatsvond “volgens de regels”, dat wil zeggen op een openbare plaats en zonder enige vorm van fysieke achteruitgang.

“Het idee is om druk uit te oefenen op het merk Louis Vuitton”, legt de vereniging uit aan BFMTV.com.

Dit is niet de eerste actie van Germstar met Beta France. In januari 2022, De social media-ster had al met een uiteengereten slang geposeerd voor de symbolische Louis Vuitton-winkel In Parijs.

Belangrijkste artikelen