Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gelicentieerde verpleegkundigen vaccineren volwassenen zonder recept

“Een stap vooruit” voor de zelfstandigheid van het beroep, en meer eenvoud voor patiënten. Nadat ze zich bewezen hebben tijdens een epidemie COVID-19En op basis van het positieve advies van de Supreme Health Authority, a verpleegsters, naast apothekers en verloskundigen, zal hij hun “vaccinatievaardigheden” zien. Ze kunnen nu alles beheren Vaccins Volgens een reeks teksten die vandaag, zaterdag, in de Staatscourant zijn gepubliceerd, is het gepland vanaf de leeftijd van 16 “zonder voorafgaand recept” vanaf zondag.

Deze beslissing komt vooral verpleegkundigen ten goede, die nu “gekwalificeerd zijn om vrij verkrijgbare vaccinaties te geven” tegen vijftien ziekten: griep, hondsdolheid, difterie, tetanus, polio, kinkhoest, humaan papillomavirus, pneumokokken, hepatitis (A en B), en meningokokken (A en B). B, C, Y, W). “Dit is een eerste stap op weg naar meer onafhankelijkheid voor het beroep en voor onze medeburgers, en zorgt voor een betere toegang tot preventie”, zegt Patrick Chambordon, hoofd van de Nurses’ Union.

Vaccins vergoed door de Sociale Zekerheid vanaf oktober

Apothekers mogen dezelfde lijst met vaccins ook “toedienen” aan dezelfde populatie van 16 jaar of ouder, maar altijd op vertoon van een recept. Om het te kunnen beschrijven, wachten we op een advies van het Geneesmiddelenbureau, dat onlangs door de minister van Volksgezondheid in beslag is genomen. Olivier FerrandPhilip Bisset, voorzitter van de FSPF, de belangrijkste vakbond in het vak, legt uit.

Op dat groene licht wordt gehoopt tegen het najaar, aangezien apothekers recentelijk een vergoeding hebben bedongen van 7,50 tot 9,60 euro per ingespoten vaccin, dat gecompenseerd zal worden door sociale zekerheid Vanaf oktober. Bovendien komt de groep vaccins die verloskundigen kunnen “voorschrijven en toedienen” bij zwangere vrouwen, pasgeborenen en “mensen die regelmatig in hun omgeving wonen” overeen met dezelfde ziekten.

READ  Hoop in Arecibo | Journalistiek