Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gal Costa, de geweldige stem van Braziliaanse muziek, sterft

Gal Costa, de geweldige stem van Braziliaanse muziek, sterft

“Meu nome é Gal” ( “Mijn naam is Gal”), zong ze. Gal, drie letters, om zoetheid te uiten, verheugde zich erin, want Gal Costa was de schoonheid van een gemengd land, en een bevestiging van het recht van een vrouw om te bestaan ​​zoals ze wilde, wijs of uitzinnig, rebels natuurlijk. Tropische schoonheid, blote buik, lang afrohaar, lippen rood geverfde “stokken”: Gal Costa was het vrouwelijke element van de tropische revolutie – de Braziliaanse muzikale revolutie van de jaren zestig – geleid door een hippie en rock-‘n-roll-krijger. ‘Rollen naast collega-Bahia-vrienden Gilberto Gil, Caetano Veloso en Tom Zee. Haar wapens: een gitaar, zeer goed bespeeld, een kristallijn sensueel geluid dat ze hoog kan tillen, en een volledige afwezigheid van vooroordelen of morele kaders.

Een geliefde artiest voor Brazilianen, ze was de dochter die onvermijdelijk van haar moeder scheidde in Mama, Krajim“Ik wil, ik kan, ik wil, ik deed.” Zij was de vrouw van de gewonden zo domEn de Boos liefdeslied geschreven door yéyés Roberto Carlos en Erasmo Carlos in 1971. Dit was TigresaDe schoonheid met zwarte nagels Als ik mijn lichaam aanraak met zijn goudbruine huid, weet ik dat het kwaad goed is en dat goed wreed is.Een lied gecomponeerd door Caetano Veloso in 1977.

Tijdens de zevenenvijftig jaar van haar carrière heeft Gal Costa haar kunst en magie gespeeld op vele “kleine nummers” die haar in goud hebben veranderd. Maria da Graça Costa Pena Burgos werd op 26 september 1945 geboren in Barra, een van de provincies van Salvador da Bahia, en stierf op 9 november in São Paulo aan een longembolie. Ze was 77 jaar oud.

Tijdens de zevenenvijftig jaar van haar carrière heeft Gal Costa haar kunst en magie omgezet in vele “kleine muziek” die haar in goud veranderden.

De dochter van een moeder die weduwe was met een passie voor klassieke muziek, wilde ze al van kinds af aan zingen. Om haar stem te verbeteren, had ze, zei ze, haar methoden. Icoon inslaan. Bijvoorbeeld: Neem een ​​pot die werd gebruikt om te koken feijoadaSteek je hoofd naar binnen, controleer de ademhaling en pik de toonnuances op. Na zijn lot werkt “Gracinha”, nog niet Gal, bij een platenwinkel, Roni Discos. Hij raakt bevriend met zijn buren, zussen Sandra en Andrea Gadelha, toekomstige echtgenotes Gilberto Gil en Caetano Veloso.

READ  Hij onthult het vreselijke briefje dat een stewardess hem tijdens een vlucht heeft gemaakt (video)

Tropische familie

Het meisje had destijds kort haar en was onder invloed van de stem van Joao Gilberto, de gitarist en zanger die net bossa nova had uitgevonden met het album. Chega de saudade (1958). Ze werd in 1963 door haar vrienden geïntroduceerd bij Caetano Veloso en zette haar eerste stappen op het podium in augustus 1964, in het Teatro Vila Velha, het symbool van de culturele gisting van Salvador de Bahia aan de vooravond van de militaire staatsgreep van 1964. Ze werden de Bende of Tropics – Gilberto Gil, Caetano Veloso en zijn zus Maria Bethania, Tom Zee. Hier is haar gemengde familie, die ze al snel volgt in Rio de Janeiro.

Je hebt nog 58,09% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.