Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gaia onthult de meest nauwkeurige kaart van de Melkweg ooit gemaakt

Gaia onthult de meest nauwkeurige kaart van de Melkweg ooit gemaakt

Deze 3D-kaart van onze melkweg is gemaakt op basis van een nieuwe catalogus die is gepubliceerd door de European Telescope. Het werd bijna tien jaar geleden in een baan om de aarde gelanceerd en registreert de locaties en chemische samenstelling van sterren die soms miljarden jaren oud zijn.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Het is de meest complete en nauwkeurige kaart van onze melkweg die op maandag 13 juni in de ochtend is onthuld door de European Space Agency: een kaart die het resultaat is van meerdere jaren observatie van de Gau-maan, verspreid in de ruimte sinds 2013. Over deze 3D-kaart van de Melkweg, plaatste wat ongeveer twee miljard sterren, en stripte ze, met een nauwkeurigheid die nooit eerder werd bereikt in termen van hun relatieve positie, verplaatsing en leeftijd.

Het kostte de wetenschappers enkele jaren om te verwerken Opgenomen gegevens Door Gaia vanaf zijn observatieplaats op 1,5 miljoen kilometer van de aarde. De satelliet maakte het ook voor het eerst mogelijk om de chemische samenstelling van deze miljoenen sterren te bestuderen, legt Alexandra Recio Blanco, een astronoom bij het Observatorium van de Côte d’Azur, uit: “Kijkend naar de chemische samenstelling van sterren, die enigszins lijkt op hun DNA, kunnen we concluderen dat er sterren zijn zo oud als de melkweg die ons vertellen over de meest primitieve tijden. Het zijn overlevenden van 13 miljard jaar oud. En dan we hebben ook getuigen van de recente geschiedenis van de melkweg van Het is een paar honderd miljoen jaar oud.”

De Europese satelliet verrijkt ook de catalogus van kennis over andere hemellichamen in onze melkweg, zoals asteroïden, die allemaal tekenen zijn van de geschiedenis van de Melkweg. En het is nog niet voorbij, de satelliet blijft gegevens verzamelen tot 2025.

READ  Slaapapneu bevordert de incidentie en progressie van kanker