Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Freeride op de sneeuw van Kirgizië – sportinformatie – skiën

Webserie Aurélien Ducroz, tweevoudig wereldkampioen freestyle skaten

Na Turkije en Iran blijft Aurélien Ducroz Centraal-Azië verkennen en neemt ons mee naar de bergen van Kirgizië in het gezelschap van nomaden, die meer gewend zijn aan klimmers op zoek naar onbekende toppen dan hardlopers die grote lepels gebruiken.

Het verhaal begon meer dan twee jaar geleden, toen Roman (Grojin) Aurélien, Stefan Aubry introduceerde, een Savoyaardse uit Les Arcs die zes maanden per jaar in Kirgizië woont.

20 jaar lang organiseerde hij zomerexcursies in het oosten van het Tien Shan-gebergte en begon hij het vrije potentieel van deze “hemelse bergen” te verkennen. In februari heropende het land zijn grenzen voor de gelukkigen. PCR negatief, het kostte Aurélien, Romain en Eric om de kans voor de vlucht te grijpen.

Na een rit van 10 uur naar de hoofdstad Bishkek en vervolgens 12 uur rijden aan de noordelijke oever van Issyk Kul (een zoutmeer dat tien keer zo groot is als het Meer van Genève!), Kwamen de drie vrienden aan in het dorp Yurts Jirgilan. , als royalty verwelkomd door Slava en zijn familie.

“Het welkom van de mensen van Kirgizië is indrukwekkend met vriendelijkheid, we hebben die foto van de landen van de voormalige Sovjet-Unie niet, het was ongelooflijk. Bovendien kenden we Slava, gepassioneerd door skiën, via sociale netwerken. zie ons naar zijn huis komen, plotseling kwam hij naar de bergen. Met ons de hele week, het was geweldig! ” Verwijst naar Aurélien Ducroz.

Grote verscheidenheid aan bergen

Kirgizië is goed voor ongeveer de helft van Frankrijk met 70% van het land op meer dan 2.000 meter boven zeeniveau. Veel van de weinig bereisde toppen bereiken 7.000 meter, waarvan Lenin de beroemdste is.

READ  Rémois maakt het punt duidelijk, terwijl RCSA het moeilijk heeft

“De speeltuin is geweldig, er is een berg voor iedereen. Leuke boomskiën, alpine paden, grote gezichten met een Himalaya-sfeer maar het vereist geavanceerde campings omdat de valleien enorm zijn.

Er is altijd een goede close-up dag in een 100% wilde sfeer. “

Heel bijzondere sneeuw

Is het de realiteit van de enorme zandwoestijnen die aan het land grenzen of het gebrek aan oceanische invloed op dit middenland?

Als het echter sneeuwt in Kirgizië, vallen er grove korrels uit de lucht! Dit geeft zowel mooie sneeuw af als verrassend om te skiën.

“We bleven op onze hoede en ietwat verlegen omdat er geen samenhang was tussen de sneeuwlagen en toen het brak was het op grote diepten.

Er is daar geen reddingshelikopter en de infrastructuur is niet aanwezig, dus het is niet dezelfde verplichting als bij ons. Je skiet met een goede marge. “ Eric Gachet gaat verder.

DSC09619.jpg

Naast skiën is er reizen

Aurélien en Romain zijn goed voorzien voor hun gastvrije tochten, maar de wind kaatst snel terug en de warmte van het weer vergroot de sneeuwmassa enorm.

Het team trekt zich wijselijk terug en grijpt de gelegenheid aan om de magnifieke adelaarsjacht van de nomaden, het lokale dagelijkse leven en de rijkdom van de Kirgizische keuken te ontdekken.

“Ik heb niet geprobeerd om de zieke skifoto’s terug te halen. In plaats daarvan zei ik tegen mezelf dat we een zieke plek zouden ontdekken. Ik was zo blij om dit land te ontdekken, het werd goed ontvangen en je realiseert je hoeveel geluk je hebt gehad. geboren in Frankrijk omdat het leven daar moeilijk is.

Mannen scheppen nog steeds in de kolenmijnen en in de velden, je loopt kilometers ver en er is niets.

Ik heb de gelegenheid gehad om een ​​aantal hele leuke dingen te doen in mijn leven, maar wanneer de jager zijn adelaar in mijn armen legde en hem hielp om zijn gezin te voeden, zal er een sterke herinnering achterblijven. Je voelt dat dit zijn echte leven is, zijn cultuur. ” Roman Grogan concludeerde.

READ  Yoann Barbet bezorgt in de laatste seconden de overwinning aan de Girondins!