Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Franse minister van Buitenlandse Zaken: De Oekraïners rukken op in het zuiden

Franse minister van Buitenlandse Zaken: De Oekraïners rukken op in het zuiden

De partij van Vladimir Poetin wint de verkiezingen in de door Oekraïne geannexeerde gebieden

Zondagavond maakte Moskou bekend dat de partij ‘Verenigd Rusland’ onder leiding van Vladimir Poetin de verkiezingen in de gebieden die het aan Oekraïne had gehecht, had gewonnen met meer dan 70% van de stemmen, zo bleek uit de stembiljetten. “onwettig” Door Kiev en zijn bondgenoten.

De Russische Centrale Verkiezingscommissie zei zondagavond dat de partij Verenigd Rusland op de eerste plaats eindigde bij deze regionale verkiezingen in de vier door Oekraïne geannexeerde regio’s. Het hoofd van de kiescommissie, Ella Pamfilova, verwelkomde de verkiezingen die plaatsvonden “Dynamisch, met weinig misbruik.”.

Nu deze verkiezingen drie dagen duren, van vrijdag tot en met zondag, probeert Moskou zijn annexatieoperaties in Oekraïne te legitimeren door te stemmen over de bezette gebieden in het oosten en het zuiden.

Ondanks krachtige veroordelingen uit het Westen kondigde Rusland in september 2022 de annexatie aan van vier Oekraïense regio’s die het slechts gedeeltelijk controleert – Zaporizja, Cherson, Donetsk en Loehansk – na ‘referenda’ die niet door de internationale gemeenschap werden erkend.

In de vier Oekraïense regio’s die het annexeerde, probeerden de bezettingsautoriteiten, ondanks de aanhoudende gevechten, enige schijn van een normaal leven te creëren.

In de regio Donetsk brachten kiezers hun stem uit, versierd met de Russische dubbelkoppige adelaar, terwijl de gouverneur van de regio Cherson, Vladimir Saldo, vrijdag tot een feestdag verklaarde, zodat elke burger… “Zijn standpunt uitdrukken”.

De Russen hebben zondag ook zonder enige spanning gestemd bij deze regionale verkiezingen, in een context van gemuilkorfde oppositie, waar kritische stemmen over het Oekraïense conflict onofficieel worden onderdrukt.

READ  Dominicaanse Republiek. Bij de explosie vielen minstens 27 doden en 59 gewonden

Al ruim anderhalf jaar worden duizenden Russen veroordeeld, soms tot zware straffen, omdat ze protesteerden tegen de aanval in Oekraïne. Er is geen echte oppositie “Niet in orde” Niet vertegenwoordigd: tegenstanders zitten in de gevangenis of zijn in ballingschap.

De stemming vond plaats een paar maanden vóór de presidentsverkiezingen die gepland waren voor begin 2024, wat het verblijf van Vladimir Poetin tot 2030 zou kunnen versterken.