Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk eist vanaf 5 januari een negatieve test voor reizigers uit China

Vrijdagavond heeft de Franse regering aangekondigd dat passagiers die aan boord gaan van China met bestemming Frankrijk, aan het begin van hun reis een negatieve Covid-19-screeningstest moeten voorleggen. China is getroffen door de heropflakkering van de coronavirusepidemie
toen het net een einde had gemaakt aan de strenge inperkingsmaatregelen voor de epidemie. De maatregel is van kracht van 5 januari tot en met 31 januari. Dat blijkt uit een besluit dat vandaag, zaterdag, in het Staatsblad is gepubliceerd.

Frankrijk sluit zich aan bij Italië en Spanje bij de Europese landen die beperkingen opleggen. Reizigers van 11 jaar of ouder moeten binnen 48 uur een negatieve test ondergaan voordat ze in het vliegtuig stappen en de verplichting om een ​​test te ondergaan bij aankomst op Franse bodem. Bovendien moeten alle passagiers vanaf 6 jaar een mondkapje dragen voor vluchten tussen China en Frankrijk.

Positieve reizigers ’toegewijd aan zelfisolatie’

Ten eerste reizigers “Je zult je committeren zichzelf te isoleren Als ze bij aankomst positief testen. Nog voordat de verplichte testprocedures van kracht worden, Vanaf 1 januari 2023 worden facultatieve steekproeven afgenomen Bij aankomst op het nationale grondgebied bepaalt het decreet.

Volgens een andere regeringsbron heeft Frankrijk dat niet“Er is geen element om te praten over het bestaan ​​van een nieuwe variabele” In China. Maar het land, slecht versterkt, is binnen “uiterst abnormaal” Wat de autoriteiten ertoe brengt te overwegen dat het zou kunnen zijn “Factor voor de opkomst van nieuwe virale varianten”.

READ  Moldavië blokkeert zes Russische zenders en Moskou hekelt 'politieke censuur'