Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk biedt aan om Sam Altman te verwelkomen nadat hij door OpenAI is afgezet

Frankrijk biedt aan om Sam Altman te verwelkomen nadat hij door OpenAI is afgezet

Tech-ster Sam Altman werd op vrijdag 17 november ontslagen als president van OpenAI. De Franse regering zegt klaar te zijn om hem en “zijn team en hun talenten” te verwelkomen.

Sam Altman, die werd ontslagen als hoofd van OpenAI, aan de oorsprong van het generatieve kunstmatige intelligentie (AI) platform ChatGPT, werd door gevolmachtigd minister voor Digitale Zaken Jean-Noel Barrot naar Frankrijk uitgenodigd.

De minister schreef op de

Creëer “Nationale Kampioenen”

Deze oproep komt een dag na een belangrijke aankondiging met betrekking tot de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie in Frankrijk: de twee grote presidenten miljoen euro.

In de race naar kunstmatige intelligentie wil Frankrijk ‘nationale kampioenen’ creëren, in de woorden van Jean-Noel Barrot. De president werd afgelopen mei ook ontvangen door Emmanuel Macron en Bruno Le Maire om de kwestie van het regelgevingskader rond deze technologieën te bespreken.

De 38-jarige Silicon Valley-ster Sam Altman verraste vrijdag iedereen door met onmiddellijke ingang te worden ontslagen als president van OpenAI, nadat het bestuur hem ervan beschuldigde niet altijd ‘openhartig’ te zijn.

“Ik heb genoten van mijn tijd bij OpenAI. Het was transformerend voor mij persoonlijk, maar ook, hoop ik, voor de wereld”, was zijn reactie op X.

Sinds de eerste versie van ChatGPT op 30 november 2022 online ging, hebben miljoenen mensen het gebruikt om berichten te schrijven, een recept aan te vragen of een verhaal te verzinnen om aan hun kinderen te vertellen – dat de chatbot ze vervolgens kan voorlezen.

Ondanks hun succes geven ChatGPT en andere soortgelijke interfaces ook aanleiding tot ernstige zorgen over de risico’s voor de democratie (enorme desinformatie) of de werkgelegenheid (alternatieve carrières).

READ  Wie is het meest getroffen?

Belangrijkste artikelen