Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fnac-Darty-groep in zicht van justitie na vermoedelijke illegale contante betalingen

de groep Fnak Darti op het toernooi. volgens Mediapart, werden veel van de winkels van het bord betaald met “contante betalingen boven de toegestane limiet” voor een totaalbedrag dat werd geschat op meer dan 1,5 miljoen euro. Sinds 2015 de betaling van een goed of dienst kan niet worden ingehaald 1.000 euro in Frankrijk volgens de regels van het monetaire en financiële recht. Voor natuurlijke personen die geen fiscaal ingezetene van Frankrijk zijn, loopt dit plafond op tot 15.000 euro, enkel voor transacties in de privésector. In een persbericht dat naar AFP werd gestuurd, kondigde de Fnac Darty-groep aan dat het “de openbare aanklager van Parijs had gearresteerd in verband met mogelijke onregelmatigheden die werden waargenomen in een van zijn dochterondernemingen, Établissement Darty & Fils”.

goed georganiseerd systeem

Vanaf juni veel Parijse winkels in Verzameling Ze werden geïnspecteerd en ontslagen 4 winkelmanagers en een verkoopmanager. Volgens Mediapart hebben zo’n vijftien winkels in Parijs of de regio Parijs een systeem opgezet dat “goed georganiseerd is om veel particulieren of bedrijven de wet te laten omzeilen”. Verschillende medewerkers van de informatiesite beschreven de binnenkomst van de mannen “in een merkwinkel, en ze werden voorzien van plastic zakken, aktetas of sporttas” met daarin contant geld.

Daarna werden de kaartjes in de kassa van de winkel of in de kluis van de manager gedeponeerd, zeiden ze. Er werden verschillende processen gebruikt om het belang van contante betalingen en online mediagegevens te verhullen.

READ  De politie krijgt een Renault Grand Scenic