Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fitbit-merk onthoudt 1,7 miljoen smartwatches met risico op brandwonden

Eén model lithium-ionbatterij Een Amerikaans bureau zei dat de Amerikaanse specialist in geconnecteerde carrosserieën voor sport “overhit kon raken”.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Op woensdag 2 maart heeft het Amerikaanse bedrijf Fitbit, gespecialiseerd in geconnecteerde objecten voor sport, opdracht gegeven tot de terugroeping van bijna 1,7 miljoen exemplaren van zijn ionische smartwatch, het model gepresenteerd door “Risico op brandwonden” aan gebruikers. Een miljoen van deze apparaten werden verkocht in de Verenigde Staten en 693 duizend werden gekocht in het buitenland, zoals gespecificeerd op haar website door het Amerikaanse Agentschap voor Consumer Product Safety (CPSC).

“De lithium-ionbatterij in een ionische smartwatch kan oververhit raken, waardoor brandwonden ontstaan”Het bureau legt uit. De terugroepactie is uitgevoerd in overleg met Canadese en Mexicaanse toezichthouders. Het CPSC zegt te hebben gehoord van ten minste 115 gevallen van klokkoorts in de Verenigde Staten, waarvan 78 brandwonden, waaronder twee derdegraads brandwonden en vier tweedegraads brandwonden.

De organisator dringt er bij gebruikers op aan om de smartwatch onmiddellijk niet meer te dragen en contact op te nemen met Fitbit om het apparaat terug te sturen voor $ 299 (€ 269). Het Californische bedrijf stopte met de productie van dit model in 2020. Het werd tot afgelopen december in de VS verkocht bij grote supermarktketens zoals Best Buy, Kohl’s of Target, maar ook op Amazon en op Fitbit.

READ  Wall Street-winsten verdampen na Fed-aankondigingen - 26/01/2022 om 22:58'