Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

FC Nantes – Pedro Chirivella: “Ik heb honger, ik wil doorgaan”

Het lijkt lang geleden dat Pedro Chirivella de tweede of zelfs derde keus was in de hiërarchie van FC Nantes-middenvelders. De meertalige Spanjaard arriveerde in juni 2020 op zijn tenen uit Liverpool en is een essentiële schakel geworden in het regime van Antoine Compuari, tot het punt waarop hij alle wedstrijden heeft gespeeld waarvoor hij beschikbaar was sinds zijn komst, Kanak, in februari. Hij scoorde al twee goals, zijn eerste twee met geelPedro Chirivella A”honger“Van speeltijd, of het nu in het kampioenschap of in de Coupe de France is, zoals zondagmiddag ter gelegenheid van de ronde van 16 van de competitie, tegen het bescheiden team van veteranen. Interview.

Chirivella, met goede herinneringen aan bekerwedstrijden

Hoe ga je om met deze ontmoeting tegen AS Vitré, de laatste groep van het Nationale 2-team?

We moeten een goede wedstrijd spelen, we zijn klaar om te winnen. Dit jaar zijn we veel beter in het toernooi, dus we willen een goede reis in de beker maken. We zitten in een positieve cyclus [quatre succès consécutifs, ndlr]. We willen zo doorgaan omdat het erg belangrijk is voor het tweede deel van het seizoen, en voor mij, Dit is een zeer belangrijke wedstrijd om het vertrouwen na de vakantie te herstellen. We moeten het goed doen, want we willen ons plaatsen voor de volgende ronde.

Wat vertegenwoordigen de Franse beker in jouw ogen en in het algemeen de nationale bekers?

voor een team als wij, Dit is de gemakkelijkste manier om de titel te verdienen. We weten dat het in het toernooi onmogelijk is. Ik hou van deze spellen. We zeggen vaak in het Spaans:Het is alles of niets“Het is alles of niets. Als je verliest, ga je naar huis, en aan de andere kant als je wint, blijf je doorgaan. Het doet me denken aan mijn seizoen in Nederland, waar ik tot de rust een heel goede reis had. – De finale tegen Feyenoord is heel belangrijk voor mij.”

READ  'Mbappé zal volgend seizoen bij PSG zijn': het verhaal achter de geweldige tweet van Karl Olive

Hebben de nationale bekers dezelfde plaats in Frankrijk, Spanje of Engeland waar ze werden gespeeld?

Het hangt af van hoe het team eruitziet wanneer ze het spelen. Als je in de competitie in de problemen zit, kan de beker worden verwaarloosd Omdat je vooral je club wilt redden. Maar als je rustiger bent, is het een belangrijke wedstrijd voor alle teams. Ik denk dat de fans en de teams titels willen winnen. En daar, in zes of zeven wedstrijden, kun je de titel pakken.

Beschouw je jezelf als een leider, zoals sommige van je teamgenoten of coach beweren?

Als je het vertrouwen van de club en het personeel krijgt, is het makkelijker. Het is iets wat ik altijd in me heb gehad, zelfs als ik naar een nieuwe club, een nieuw land ga, is het een stuk ingewikkelder. Het is niet meer dan normaal dat ik mijn teamgenoten help. ik denk dat Het is makkelijker voor een team als je drie of vier leiders hebt.

“Ik denk dat ik belangrijk word”

Had je verwacht dat je onmisbaar zou worden voor dit team?

Ik heb net twee ingewikkelde jaren in mijn eentje doorgemaakt. Toen ik bij FC Nantes tekende, zei ik tegen mezelf dat ik belangrijk wilde zijn voor de club en het team. Eind 2021 denk ik dat ik belangrijk ben, maar ik wil me blijven verbeteren.

Wat is er veranderd sinds je aankwam?

Toen ik aankwam, voelde het team zich niet goed. Ik heb veel dingen verspild, ik heb veel aan de wedstrijd gedacht. Ik ben iemand die twee of drie keer naar wedstrijden kijkt om erachter te komen wat ik niet goed heb gedaan en om te verbeteren. Maar soms moet je verder. En toen Antoine Compoire arriveerde, herstelde hij onmiddellijk mijn vertrouwen.

READ  Casemiro's komst naar Parijs kristalliseert zich uit in Real Madrid!

Is het een belangrijke coach worden in je carrière?

Natuurlijk. Toen hij arriveerde, bevond je je op een slechter moment. Ik speelde niet veel. Ik had familieproblemen. Hij vertrouwde me meteen en ik probeer hem terug te krijgen door het team te helpen.

Dacht je na vorig seizoen dat je midden in het seizoen zevende was?

Het was moeilijk om daar aan te denken Toen we net vier coaches hadden ingeschreven. We zijn blij, maar we blijven nederig omdat alles heel snel gaat in de Ligue 1. We moeten het heel goed blijven doen.

Zie jij jezelf op de lange termijn bij Club Nantes?

Eerlijk gezegd denk ik er niet aan. Daar zit ik op een moment dat ik vooruit wil. In voetbal is het erg ingewikkeld Van dat soort momenten waarop je elke dag met plezier komt trainen. Ik denk alleen maar aan de volgende wedstrijd, de volgende training. Ik heb honger.