Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fans van AZ Alkmaar melden zich bij de politie na chaotische taferelen tegen West Ham

Fans van AZ Alkmaar melden zich bij de politie na chaotische taferelen tegen West Ham

Absoluut hatelijke beelden op de tribune… Voorafgaand aan de racistische spreekkoren in Mestella richting Vinicius, dit weekend in La Liga, waren er een paar dagen geleden chaosscènes in het AFAS-stadion in Nederland. Supporters van afgelopen donderdag Az Alkmaar Fans hebben aangevallen West Hamna het laatste fluitsignaal van de Europa League-conferentiewedstrijd tussen de twee teams (1-0 winst voor Londen).

In Nederland wordt dit verhaal verre van licht opgevat. Zo erg zelfs dat volgens de media advertentieDe politie is van plan dinsdag beelden van de relschoppers op televisie uit te zenden. Over 26 verdachten wordt besloten om zich te melden bij de autoriteiten, wat een politiewoordvoerder tevreden stelt: “Er komen ook mensen naar voren, we waren er eerst niet naar op zoek, maar toch zijn ze bang dat ze misschien op de lijst staan. Een van die foto’s.” Van de politie wordt nog steeds verwacht dat ze “tien” foto’s van hun supporters vrijgeven.

Bonusverlosser Chris Knoll

Dagen gaan voorbij en deze gruwelijke beelden blijven in de herinnering, maar we mogen het prachtige werk van Chris Noll niet vergeten. Deze vader van vier kinderen, aanwezig op het veld, kwam tussenbeide om Nederlandse fans in bedwang te houden die familieleden van de West Ham-spelers probeerden aan te vallen. Interventie verwelkomd door de familie Areola“De grootste held gisteravond was deze man, Knollsy. Hij deed er alles aan om de families van de spelers te verdedigen tegen de lokale fans. Bedankt Knollsy”, schreef Marion Arreola.

De West Ham-fan, door de Engelse media de “Engel van AZ Alkmaar” genoemd, kreeg dinsdag een zoete verrassing. Zoals onthuld dagelijkse mail“Knollsy” kreeg een ticket aangeboden voor de finale van de Europa League-conferentie, waar op 7 juni het team van zijn hart Fiorentina in Praag zal ontmoeten. De belangrijkste belanghebbende onthult zelfs dat hij “bijna moest huilen toen hij het nieuws hoorde”.

READ  Sport | Europa Cups: Lyon en Barcelona strijden in C3, OM wint in C4

Het originele artikel is geplaatst op RMC Sport