Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fabriek in Dieppe zal nieuw model produceren

De lucht is helder boven de fabriek Alpen in Dieppe. In mei 2020 maakte Jean-Dominique Senard, terwijl hij een enorm besparingsplan presenteerde, er geen geheim van dat er werd nagedacht over de toekomst van deze historische site.

het hoofd van de groep Renault Hij had erop gewezen dat Dieppe niet genoeg auto’s produceerde. Na een succesvol debuut zag de nieuwe A110 de verkoop sterk teruglopen. In de eerste helft van 2021 werden 1.000 exemplaren afgeleverd. De ketens worden nu stopgezet, wat op termijn een onhoudbare situatie is.

Maar ter gelegenheid van de start van de onderhandelingen met de vakbonden met als doel een sociaal akkoord voor Frankrijk te sluiten voor de jaren 2022 tot 2024, kondigde de groep zijn voornemen aan om een ​​nieuw Alpine-model in Dieppe te produceren. Hij heeft echter niet aangegeven welke.

Het toekomstige Alpine-gamma zal bestaan ​​uit drie elektrische modellen: een supercharged-versie van de R5, een compacte SUV en coupé, ter vervanging van de A110. De SUV, gebaseerd op het CMF-EV-platform, zal naar verwachting van de Doway-lijnen rollen, aangezien Renault op dezelfde basis de nieuwe elektrische Mégane E-Tech zal bundelen. De R5 zal ook op Douai worden geassembleerd, dus we denken dat dat het geval zal zijn voor de Alpine-versie. De nieuwe coupé, die in Dieppe te zien is, blijft in het historische bolwerk. Maar dit is natuurlijk niet bevestigd.

READ  Waarden die volgen in Parijs en Europa: Vivendi / Mediaset, Axa, Dassault Aviation ...