Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

F1 – Abu Dhabi GP – Lewis Hamilton voor Max Verstappen in de derde vrije training

Lewis Hamilton (Mercedes) was de snelste in de derde en laatste vrije training van de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi, de 22e en laatste ronde van het Wereldkampioenschap. De Brit legde 5281 km van het Yas Marina Circuit af met een tijd van 1: 23.274.

Max Verstappen (Red Bull), gedeeld door punten in het klassement met HamiltonHij tekende voor de tweede keer, 214 duizend achter zijn rivaal. Valtteri Bottas (+0,751) en Sergio Perez Zijn teamgenoten Hamilton en Verstappen (+0.773) eindigden respectievelijk als derde en vierde.

De laatste vrije training was de laatste repetitie voor de kwalificatie op zaterdag om 14:00 uur. Zondag begint de Grand Prix om 14.00 uur.

Gebonden op punten in het klassement voor de laatste Grand Prix, zullen Max Verstappen en Lewis Hamilton strijden om de wereldtitel in Abu Dhabi. Hamilton zou met zijn achtste kroon de meest succesvolle coureur in de geschiedenis kunnen worden, terwijl Verstappen de eerste titel uit zijn carrière zou kunnen pakken.

Na 1974 is dit de tweede keer in de geschiedenis van de Formule 1 dat twee coureurs voor de laatste Grand Prix gelijk zijn voor punten. Als Verstappen en Hamilton na deze laatste Grand Prix gelijk blijven, wordt de Nederlander gekroond omdat hij meer Grand Prix (9) won dan Hamilton (8).

READ  Match: Icardi, succesvolle omzet, zijn wisselingen, ziekenboeg, Conf 'van Pochettino na PSG / Angers (5-0)