Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eyeliner kunstmatig grondwater opladen

gepubliceerd

Frankrijk 3
Artikel door

M. Dana, G. Le Goff, J.-F Lons B. de Saint-Jore, Drone-afbeeldingen: Cyra – Frankrijk 3

Frankrijk tv’s

de zomer komt eraan ingewikkeld, vooral in een twintigtal departementen waar het grondwaterpeil erg laag is. Er zijn weinig oplossingen, zoals het gebruik van rivierwater om grondwater kunstmatig aan te vullen.

In Evelyn wordt water uit de Seine omgezet in schoon water om kunstmatig op te ladengrondwater. Stap één: verwijder twijgen en strooisel. De tweede stap: het water wordt behandeld en vervolgens gefilterd. De zwevende stoffen komen op de bodem van de vijvers terecht: deze bezinkt. Vervolgens wordt het water naar tanks gestuurd die gevuld zijn met een laag actieve kool. “Het water, we zullen het blijven filteren en dit is waar de koolstof ons in staat zal stellen de laatste kleine deeltjes uit het water te verwijderen na de sedimentatiefase”Legt Gaston Lewis therapeut therapeut in Suez uit.

Nadat het water zuiver is geworden, wordt het in grote bassins gegoten. Het is de kwel in de grondwaterstanden. In een paar dagen gaat hij door doorlatende grond, in een natuurlijke omgeving kan het enkele weken duren. Jaarlijks wordt 15 tot 30 miljoen kubieke meter in de Seine gepompt, genoeg om 1 miljoen mensen van drinkwater te voorzien. De kunstmatige aanvoer van grondwatertafels bestaat al op een twintigtal locaties in Frankrijk, maar is niet overal haalbaar.

Bekijk al het nieuws

Nieuwsbrief abonnement

Al het nieuws in de video

Krijg de basis van ons nieuws met onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief abonnement

Artikelen over hetzelfde onderwerp

Gezien vanuit Europa

Franceinfo-kanaal selecteert dagelijkse inhoud van Europese audiovisuele media, leden van Eurovisie. Deze inhoud is gepubliceerd in het Engels of Frans.