Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Extreem bezorgd’ over Omicron, burgemeester van Londen lanceert waarschuwingsactie

Deze noodmaatregel was al ingegaan op 8 januari 2021 toen Londense ziekenhuizen met overstromingen werden bedreigd.

De Omicron-variant is wijdverbreid in het VK. De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, zei zaterdag dat hij “uiterst bezorgd” was over de verspreiding van het alternatieve type Omicron voor Covid-19, dat nu wijdverbreid is in de Britse hoofdstad. In het licht van deze observatie lanceerde hij een waarschuwingsactie die een gecoördineerde reactie van de openbare diensten omvatte.

In het VK werden zaterdag 90.418 nieuwe gevallen van Covid-19 geregistreerd, een lichte daling ten opzichte van de vorige dag (meer dan 93.000) en na drie opeenvolgende dagen van nieuwe dagelijkse records.

“De toename van het aantal gevallen van de Omicron-variant in onze hoofdstad is zeer zorgwekkend”, zei de Labour-burgemeester van Londen in een verklaring, waarin hij verklaarde dat hij voor de tweede keer sinds het begin van de pandemie een “zwaar ongeval” had verklaard. ” .

druk op ziekenhuizen

Deze procedure was al begonnen op 8 januari 2021 toen Londense ziekenhuizen met overstromingen werden bedreigd.

Sadiq Khan riep alle Londenaren op om zich te laten vaccineren en voegde eraan toe: “De Omicron-variant wordt snel dominant, waarbij het aantal gevallen snel toeneemt en het aantal patiënten in onze ziekenhuizen weer stijgt.”

Volgens de City of London heeft de stad de afgelopen zeven dagen 65.525 nieuwe gevallen van Covid-19 geregistreerd, waaronder 26.418 in de afgelopen 24 uur.

Zo hebben veel openbare diensten, zoals ziekenhuizen, brandweerlieden of politie, te maken met personeelstekorten als gevolg van afwezigheden als gevolg van het virus.

De Britse Health Security Agency zei zaterdag dat er meer dan 10.000 nieuwe bevestigde gevallen van de omicron-variant waren ontdekt, wat het totaal op bijna 25.000 brengt.

READ  Positief voor Covid-19, een koppel ontsnapt uit een quarantainehotel en gearresteerd voordat het vliegtuig Nederland verliet

Volgens verschillende Britse media is de regering van plan om na Kerstmis gedurende twee weken binnenbijeenkomsten te verbieden in een poging de vloedgolf van vervuiling te doorbreken.

Het VK is een van de zwaarst getroffen landen en heeft sinds het begin van de pandemie gerouwd om meer dan 147.000 doden.