Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Evil Got Me in My Head’: Bernard Pivot verschijnt weer en onthult zijn ernstige gezondheidsproblemen

‘Evil Got Me in My Head’: Bernard Pivot verschijnt weer en onthult zijn ernstige gezondheidsproblemen

Tijdens een interview met JDD kwam Bernard Pivot terug op zijn gezondheidsproblemen.

Bernard Pivot is terug aan de top van het medialandschap in de Journal du Dimanche van 2 april 2023. Wie maakte Regen en Mooi Weer tot een literair succes Hij vertelde over zijn gezondheidsproblemen. “Ik zweeg omdat het kwaad me was overkomen in mijn hoofd, de zetel van hersenen en spraak. Het is dus het beste om te zwijgen terwijl ik wachtte tot het geheugen zich oplaadde en het intellect weer tot bloei kwam.De literair criticus is teruggekeerd naar zijn vertrek bij de televisie. “Ik zette de tv uit om te anticiperen op wat meedogenloos ging gebeuren: verveling van het publiek.” Opa Pivot, hij is moe en hij begint ze kapot te slaan…’Laten we gaan.

Zonder de taal van hout vervolgt Bernard Pivot: “Bovendien wilde ik wat vrije tijd nemen om wat boeken te schrijven. Op 84-jarige leeftijd stopte ik met Goncourt om plaats te maken voor een jongere schrijver. Uiteindelijk gaf ik tot mijn grote spijt mijn column bij JDD op omdat ik ziek, gehandicapt, en kon niet meer schrijven zoals ik deed. Aan uw lezers, aan onze lezers, zo u wilt, al meer dan een kwart eeuw. En één ding is zeker, Bernard Pivot heeft zijn botheid niet verloren. Al zestig jaar ontvang ik thuis de updates van de redactie. De week nadat ik had aangekondigd dat ik stopte met mijn column bij JD, werd mijn naam van de meeste perslijsten gehaald, ook in mijn eigen uitgeverij. Het is normaal, maar grappig. Sindsdien koop ik boeken. Zoals iedereen. ”

READ  Wat gebeurde er met de acteurs van "Smallville"?

Bernard Pivot’s ontroerende geheimen over zijn kinderen

Inderdaad, in januari 2022 gaf het Journal du Dimanche aan dat Bernard Pivot “was erg zwak” Maar ook dat hij gezond was “die elke dag een beetje meer verslechtert.” In dit interview roept Bernard Pivot ook verloren momenten op met zijn kinderen, een carrière die hem altijd heeft gesierd. “Na het eten was ik niet een van die ouders die hun kinderen voorlezen. Ik had haast om terug naar mijn bureau te gaan om het boek uit te lezen waar ik ’s middags aan was begonnen. Hoeveel musea heb je niet bezocht met mijn dochters! Hoeveel niet-gedeelde weekenden! Wat een hoop verspild gelach.”

Over de auteur