Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Esport-Aegis: “Lancering van een team waar we aan dachten”

Het is nu een echte trend. Na Karmine Corp, Joblife, BMS of zelfs Mandatory, Aegis, zag maandagavond een nieuw Frans esports-clubproject onder leiding van Twitch-persoonlijkheden officieel het levenslicht. En de oprichters zijn niet minder bekend onder de streamingplatforms: Xavier “MisterMV” Dang, Kévin “Shaunz” Ghanbarzadeh en Alexis “DFG” Rodrigues hebben honderdduizenden volgers verzameld.

Daarom begint de structuur niet vanaf nul en heeft het trio al een zekere affiniteit met esports. Zo werd er op zeer hoog niveau gespeeld en getraind door Shones League of Legends Van een paar jaar. Maar in de huidige hoofdgame van de laatste begint Aegis haar avontuur: Teamfight-tactieken (waar TFThet spel “automatisch schaken” ter wereld League of Legends), met drie Franse spelers die vandaag tot de beste ter wereld behoren, Grégoire “Un33d” Bodin, Arthur “Magarky” Boutin en Laurent “Pas de Bol” Cidere, Europees kampioen in 2021.

De dag na de lancering van Aegis hebben de drie makers de motivaties en ambities beschreven achter een project dat de Franse esports een beetje vooruit lijkt te helpen, in een toch al bloeiende periode.

Wat bracht je ertoe om deze club op te richten?
DFG : We hebben allemaal een vrij duidelijke affiniteit met esports. De MV volgde een beetje, die van Shawn en ik speelden competitief en bereikten een zeer hoog niveau. We worden steeds aangetrokken. Stel een team samen, daar hebben we over nagedacht. We spraken er eerst met Shawnes over, daarna met Xavier, die meteen enthousiast was. ging zo.

schuwt : Met ons drieën hebben we communities opgebouwd door middel van live uitzendingen en onze eerdere ervaringen met dit medium. We praten veel met de mensen die ons volgen en we wisten vanaf het begin dat er veel esports-fans waren. League of Legends Het is meer dan tien jaar oud… Al deze omgeving groeit, maar het mist een project dat afkomstig is van mensen zoals wij die al heel lang bestaan. We willen iets bieden aan degenen die zich met ons identificeren. club, maar je kunt ook evenementen creëren om onze gemeenschappen fysiek bij elkaar te brengen rond esports. Het ontbreekt vandaag.

READ  GTA 6-lek: onthulling van pre-order is te mooi om waar te zijn

Ben je geïnspireerd door wat we de afgelopen jaren hebben gezien in Franse esports en de creatie van verschillende livestreamingprojecten – Kameto, JL en recentelijk ZeratoR?
DFG : Als we het hebben over het ontmoeten van mensen, waren de KCX’s van Karmine Corp bijvoorbeeld fenomenale dingen. Op sportief vlak is het circuit van Kavkaz Center bijna een wonder. Het zou heel moeilijk zijn om hem te klonen en we kennen hem goed. We hebben niet de ambitie om sterk te zijn, maar om iets anders te bieden. Esport is een compact en uniform systeem.

mijnheer mv : U moet efficiënt zijn maar geen stappen overslaan of hopen zeer winstgevend te zijn. Het is een plek waar de meeste mensen geld verliezen. We willen ervan houden, iets beleven met onze gemeenschappen die samen zullen komen. Als alles goed gaat, zal het geweldig zijn om te leven. En onze drie spelers zijn scheuren.

“Er is geen geheim, League of Legends is wereldwijd belangrijk voor ons. Maar we gaan niet zonder ambities of een geweldig team achter ons, ongeacht de competitie.”

Kevin “Schoenz” Ganbarzadeh

beginnen met TFTWas het logisch voor jullie allemaal die een connectie hebben met het spel?
schuwt : Er is een sterke balans tussen esports en live-uitzendingen TFT. We spelen er ook allemaal. Het was de perfecte toegangspoort tot de club, terwijl het het gemeenschapsaspect versterkte.

mijnheer mv : TFT Ik deed veel tijdens het streamen, maar keek ook veel dingen, waaronder toernooien. Ik vond de scène heel schattig toen ik niets vastlegde League of Legends… Het kostte me een tijdje om evenementen in mijn hoek te doen en nu ben ik er erg blij mee, de mensen die mij volgen reageren zeer positief. Ik heb nog nooit eerder deel uitgemaakt van een project als dit, om een ​​team op te bouwen. In een actieve en dynamische samenleving zoals de samenleving TFT, Fantastisch. Het spel is in volle gang, iedereen praat met elkaar, ze kennen elkaar, het is goed wannen. Er heerst een competitieve sfeer, maar die is misschien minder vijandig dan andere games.

READ  Google lanceert een scheetknop voor Android

Sportief gezien vertrek je met een ambitieus team en drie spelers die tot de wereldtop behoren. Is er een resultaatdoel?
schuwt
We creëren een club vooral om prijzen te winnen. Deze drie spelers zijn de pioniers van de scene TFT En we zullen middelen investeren, een staf creëren om hen te helpen slagen. We willen een professionele groep die samenwerkt. Ze weten dat ze talent hebben, maar ze kunnen het nog steeds verbeteren. Er zijn zeer goede spelers in Karmine Corp, in Solary… maar het doel is duidelijk: winnen. In andere games, als we daar ook heen gaan.

De oprichters van het Aegis-team en de drie beste spelers verzamelden zich voor de aankondiging. (Clement “Clumsey” Celer)

U bent zelf niet ver verwijderd van kwalificatiegebieden TFTBlijf je persoonlijke ambities koesteren?
schuwt
: Ik zal altijd een speler zijn, nu als je je kwalificeert voor het wereldkampioenschap voor onze spelers, zal dat een probleem zijn! (Hij lachte) Dit is eigenlijk praktisch onmogelijk. TFT Het vereist steeds meer training om tot de beste te behoren.

mijnheer mv : In het slechtste geval zal het de vierde speler zijn. (Hij lachte)

READ  Er ontsnapt zwart stof uit de asteroïdemonsters van NASA

Denkt u al aan diversificatie? Als we je kennen, denken we per se aan League of Legends. de afspeelsnelheid (die erin bestaat het spel zo snel mogelijk uit te spelen) is een apart systeem, maar zou het ook ruimte kunnen hebben voor uitbreiding?
mijnheer mv
: Antecedenten in termen van competities worden altijd slecht besteed in een samenleving afspeelsnelheid, is zeer geworteld in filantropie. Het DNA van Twitch in 2014, 2015, vandaag was veel minder dan dat. Het moet niet worden overwogen, nee. Wellicht andere games daarentegen, bijvoorbeeld combat.

DFG : We willen uiteindelijk diversifiëren (Glimlachen). Voor nu richten we ons op TFT. We willen eerst een goed fundament leggen voor deze club, zodat het project van de grond komt. Dan zullen we waarschijnlijk ergens anders willen zoeken als dat logisch voor ons is. We sluiten het hebben van ambassadeurs ook niet uit, iets wat in de esports steeds meer wordt gedaan. Al waren we een beetje onszelf.

schuwt : geen geheimen League of Legends We zijn wereldwijd geïnteresseerd. Maar we zouden niet gaan zonder ambities of een geweldig team achter ons, ongeacht de competitie.

mijnheer mv : Alles zal ook afhangen van het eerste jaar. Als we allemaal tegen elkaar schreeuwen en onze spelers krijgen geen resultaten… (Hij lachte)

schuwt : Dit is geen gepland scenario, maar het is goed om over te praten! We willen ook lol hebben. dit is niet beginWe zijn hier niet om geld te verdienen. Voorlopig hebben we onze persoonlijke middelen geïnvesteerd. We willen waarde toevoegen aan deze omgeving, we beginnen en geloven erin en werken eraan om het te bereiken. »