Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er zijn verschillende gevallen ontdekt in Engeland, moeten we ons zorgen maken?

Waarom hebben we het erover?

In Engeland zijn sinds begin mei meerdere gevallen geconstateerd.

De Eerste waarschuwing Van de British Health Security Agency op 7 mei. Het gaat om een ​​patiënt die onlangs naar Nigeria is gereisd, waar hij de infectie zou hebben opgelopen, voordat hij terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk. Hij wordt behandeld in het St Thomas’ Hospital in Londen in een gespecialiseerde isolatie-eenheid.

nog twee gevallen Zaterdag werd het officieel genoteerd. Dit zijn twee mensen die in hetzelfde huis wonen. Het is op dit moment niet bekend waar en hoe de besmetting is ontstaan. We weten alleen dat deze twee gevallen geen verband houden met het vorige geval. Er wordt momenteel onderzoek gedaan om duidelijkheid te krijgen over de bron van de verontreiniging.

Een van deze twee mensen wordt behandeld in het St Mary’s Hospital in Londen, in dienst van deskundigen op het gebied van infectieziekten. De toestand van de andere persoon vereist op dit moment geen ziekenhuisopname. Het moet gewoon de eenzaamheid respecteren.

wat is die ziekte?

Monkeypox behoort, net als klassieke pokken, tot de groep van orthopoxvirussen. Het wordt op mensen overgedragen door dieren, meestal door knaagdieren. Maar het werd voor het eerst geïdentificeerd bij apen in 1958.

De eerste gevallen bij mensen werden ontdekt in 1970, in de Democratische Republiek Congo.

Sindsdien zijn verschillende Afrikaanse landen getroffen: Benin, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Gabon, Ivoorkust, Liberia, Nigeria, Sierra Leone, Soedan. De ziekte komt nog sporadisch voor in delen van Centraal- en West-Afrika, in de buurt van tropische regenwouden.

READ  Viktor Orban hekelt de positie van de "vijand" van de Europese Unie

In 2003 deed zich een epidemie voor in de Verenigde Staten nadat knaagdieren uit Afrika waren geïmporteerd om als huisdier te worden gebruikt. Een klein aantal gevallen werd in 2018 daadwerkelijk ontdekt in Groot-Brittannië.

1 tot 10%

Monkeypox is meestal een milde ziekte. Met zorg herstellen de meeste patiënten. Bij sommige mensen kan echter een ernstige vorm voorkomen. Gemiddeld wordt het sterftecijfer geschat tussen 1 en 10%. De meeste sterfgevallen komen voor bij zeer jonge kinderen.

Wat zijn de symptomen?

Vroege symptomen zijn meestal koorts, hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, gezwollen lymfeklieren, koude rillingen en vermoeidheid.

Er kan huiduitslag ontstaan: deze begint vaak in het gezicht en verspreidt zich vervolgens naar andere delen van het lichaam, inclusief de handen en voeten.

Het uiterlijk van de uitslag verandert naarmate de ziekte vordert. Na verloop van tijd vormt zich een korst, die er uiteindelijk af valt.

Moeten we ons zorgen maken?

“Monkeypox wordt niet gemakkelijk overgedragen tussen mensen”, zegt dr. Colin Brown, directeur klinische en opkomende infecties bij de Britse Health Security Agency.

De infectie kan zich verspreiden wanneer een persoon in nauw contact staat met een geïnfecteerde en symptomatische aandoening. Over het algemeen is het risico van overdracht naar de algemene bevolking erg laag.

lage immuniteit

Pasteur Instituut Hij merkt echter op dat het aantal en de uitbraken van apenpokken sinds 2000 in Afrika lijken te zijn toegenomen.

Hij benadrukte de wereldwijde afname van de immuniteit tegen virussen van het geslacht Orthopoxvirus (verantwoordelijk voor menselijke pokken), na de stopzetting van de pokkenvaccinatie, die bescherming bood tegen apenpokken.

READ  China bereidt zijn kont voor, CNOOC, de Chinese energiegigant, die al zijn activa in Noord-Amerika verkoopt

Dus “de onderzoekers ontdekten dat een lage immuniteit in een populatie, variërend van 10 tot 25%, een geïnfecteerde persoon in staat kan stellen 1,10 tot 2,40 nieuwe gevallen te veroorzaken en zo een epidemie te veroorzaken.” »

Dit is de situatie in veel westerse landen, waar de vaccinatie tegen pokken in of vóór 1980 werd stopgezet en de immuniteit bleef afnemen, waardoor de huidige bevolking kwetsbaar werd voor een apenpokkenepidemie.

Het Pasteur Instituut stelt dat “apenpokken de belangrijkste infectie met het orthopokkenvirus bij mensen kunnen worden.”