Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er wordt harde wind verwacht voor Storm Fiona en een oranje wake zorgt voor harde wind

Na de oranje wake van hevige regen en onweersbuien die gisteren (donderdag 15 september) begon, dwongen conservatieve weersvoorspellingen ook de oranje wake van harde wind af. De sectie blijft geel voor immersiegolven.

Op vrijdag 16 september om 11.00 uur lag het geschatte epicentrum van tropische storm Fiona ongeveer 230 km ten oosten van Desirade.
Fiona trekt met ongeveer 21 km/u naar het westen en zal aan het eind van de dag de Caribische boog oversteken.

De evolutie van het stormpad zal meer aanhoudende winden genereren in Guadeloupe.

In La Desirade wordt vanmiddag zuidoostelijke oostenwind verwacht met een gemiddelde snelheid van rond de 35 km/u of zelfs 50 km/u. Het fenomeen dat ’s avonds een beetje zal afnemen, zal ’s nachts van zuid naar zuid en zuidoost bewegen en sterker worden met een gemiddelde van 60/80 km/u.
Het waait ’s nachts met rukwinden tot 100/120 km/u.

In de loop van zaterdagochtend draait de wind van oost naar zuidoost, neemt iets af maar kan aanhouden tot 80/90 km/u en vervolgens 60/70 km/u in de middag in Côte-sous-le-Vent en opluchting.

Het passeren van Fiona genereert krachtige zeeën veroorzaakt door een deining van oost naar noordoost met lage energie
Maximum bodems gevormd van 4 tot 4 meter 50 in de Atlantische Oceaan en de Kanalen. Vanavond dalen de bodems een beetje rond de 3m80 tot 4m20.

De zee moet echter snel nat worden vanaf het einde van de volgende nacht, of vanaf de ochtend van zaterdag
later.

Morgen zaterdag weer een dikke zee aan het begin van de ochtend, 3m, die aan het eind van de middag schokkerig wordt met een oost-noord-oost deining.

READ  De drie beklaagden werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 8 tot 53 jaar

En ter herinnering: de archipel staat op geel voor onderdompelingsgolven.

Aan de regenkant gaan de eerste regenperiodes die met Fiona gepaard gaan door in de vorm van stormbuien die van hoge intensiteit kunnen zijn.
Geleidelijk aan zouden de regens moeten intensiveren en een meer continu karakter krijgen. Hij vreest voor hevige regenval die aan het eind van de dag, dan ’s avonds en deze nacht van vrijdag op zaterdag voor tal van overstromingen zal zorgen.
Morgen, zaterdag, blijven de omstandigheden delicaat met meer regen
Sterk en winderig.
Neerslag van 150 tot 250 mm of meer kan in de loop van de tijd optreden
de ring.
Vanaf zondagochtend wordt een verbetering verwacht.