Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Epilepsie en gehoorverlies zijn waarschuwingssignalen van de ziekte van Parkinson?

Een studie bracht bepaalde symptomen aan het licht die de primaire ontwikkeling van de ziekte van Parkinson zouden kunnen alarmeren.

Meer dan 160.000 Fransen lijden aan de ziekte van Parkinson en elk jaar worden 25.000 nieuwe gevallen gediagnosticeerd. Deze chronische ziekte vordert langzaam met een preklinische fase voordat de eerste symptomen verschijnen. Patiënten zijn meestal asymptomatisch totdat 50-70% van de dopamine-neuronen is vernietigd. Op dit punt kunnen de hersenen niet meer compenseren.

Tremoren en geheugenverlies

Volgens nieuw onderzoek, uitgevoerd door de Queen Mary University of London (VK), zijn er twee specifieke symptomen die waarschuwingssignalen zijn voor het begin van de ziekte van Parkinson. Deze resultaten zijn gepubliceerd in JAMA Neurology. In feite zullen slechthorendheid en epilepsie de eerste manifestaties zijn van deze progressieve neurodegeneratieve ziekte.

Deze ontdekking zou een snelle diagnose en vroegtijdige interventie mogelijk maken om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. Door degenen die risico lopen te identificeren, zal het mogelijk zijn om patiënten met een hoog risico op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson te anticiperen, zelfs voordat andere symptomen optreden.

Om tot deze conclusies te komen, analyseerden de wetenschappers gegevens uit de zorgdossiers van meer dan een miljoen patiënten. Voor het eerst richtte een onderzoek zich op een diverse groep achtergestelde bevolkingsgroepen. “Dit is de eerste studie naar het prediagnosestadium van de ziekte van Parkinson in zo’n diverse populatie (…). Tot op heden zijn mensen uit etnische minderheden en achterstandsgebieden sterk ondervertegenwoordigd in het onderzoek naar de ziekte van Parkinson.De hoofdauteur van de studie, Dr. Cristina Simonet, een neuroloog en doctoraalstudent aan de Queen Mary University, legt uit.

READ  De studie stelt voor om de minimale voortplantingsafstanden van meer dan 100 meter vanaf woningen te bepalen

“Te lang wachten op patiënten”

De ziekte van Parkinson vermindert vaak tot symptomen zoals tremor en geheugenverlies, maar volgens deze studie verschijnen deze manifestaties 10 en 5 jaar vóór de diagnose.

Mensen zien dat huisartsen symptomen hebben, maar vaak worden ze pas vijf tot tien jaar later gediagnosticeerd. Tremor is bijvoorbeeld een van de meest herkenbare symptomen van de ziekte van Parkinson, maar werd tien jaar voor de definitieve diagnose in ons onderzoek waargenomen. Het is te lang om op patiënten te wachtenDr. Alistair Noyce, co-auteur van deze studie.

Video – Gezondheidsboek – Dr. Christian Recchia: “Dit is het eerste teken van de ziekte van Parkinson, negeer het niet”