Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Energiecrisis: deze winter kan Enedis op afstand warm water “afsnijden”

Energiecrisis: deze winter kan Enedis op afstand warm water “afsnijden”

Krijgen we deze winter warm water? Sommige Franse huishoudens zullen echter zorgvuldiger met hun consumptie moeten omgaan. voor Vermijd elk black-outrisicoRTE, de beheerder van het elektriciteitsnet, heeft besloten de daluren, wanneer elektriciteit goedkoper is, te verkorten.

Van 15 oktober t/m 15 april 2023 zal een deel van de 4,3 miljoen individuele klanten, maar ook kleine professionals en gemeenten, die een piek-/dalurenabonnement hebben afgesloten, tussen 12.00 uur en 2 uur ’s middags

Dit type abonnement stimuleert consumenten om een ​​deel van hun verbruik te verschuiven naar tijden waarin elektriciteit goedkoper is. Hierdoor kunnen ze geld besparen en verdunt het netwerk tijdens piekverbruik.

Andere toepassingen, zoals televisie of elektrische kachels, worden niet beïnvloed

“In overleg met de overheid hebben we Enedis, de elektriciteitsdistributeur, al gevraagd om het automatische schakelsignaal in deze periode tijdelijk op te schorten, zoals we bevestigen in de RTE. Op 22 september is een ministerieel besluit uitgevaardigd. Enedis hoeft niet Om te implementeren wat zij nederig een “verschuiving in gebruik” noemt, zal dochteronderneming EDF dankzij de nieuwe slimme meters van Linky rechtstreeks op afstand kunnen werken.

Concreet worden de acht daluren vandaag verdeeld volgens twee scenario’s: tussen 20u en 8u (60% van deze klanten); Of verdeeld tussen 12u en 17u en tussen 20u en 8u (40% van de klanten). De overige zestien uur zijn noodzakelijkerwijs piekuren, wanneer elektriciteit tot drie keer zo duur kan zijn.

Zo wordt de dalperiode tussen 12.00 uur en 17.00 uur gedurende zes maanden met twee uur ingekort, van 14.00 uur tot 17.00 uur. De ballonnen worden dan ’s nachts in de daluren verwarmd. Voor alle andere elektrische activiteiten veranderen de piek-/dalprijzen niet. Zet de tv of kookplaten aan tussen 12.00 en 14.00 uur, tijdens de daluren is het prima.

READ  Apple Pay: Tap to Pay is beschikbaar in Frankrijk

Eventuele bezuinigingen in een bepaalde regio zijn echter niet uitgesloten.

“We hebben deze tijdelijke opschortingsmaatregel genomen om het risico op stroomuitval bij piekoverconsumptie verder te verkleinen”, motiveert RTE. Volgens de berekeningen van de directeur kan het om 12.30 uur tot 2,5 gigawatt aan vermogen leveren, het equivalent van twee kernreactoren. Om 13:00 uur bespaar je nog steeds 1 gigawatt.

“Verwarming is goed voor een derde van het energieverbruik van een woning”, herinnert Francois Carlier, adjunct-directeur van de Consumentenbond CLCV (Verbruik, Wonen en Leefomgeving). En het sanitair warm water ligt gemiddeld tussen de 10 en 14%. Het is dus de tweede component in energieverbruik. Maar het risico van reductie is niet helemaal uitgesloten.

“Pas op, deze buitengewone reducties zouden, indien geïmplementeerd, direct over het middenspanningsnet plaatsvinden, en niet individueel via linke meters”, stelt RTE. “Stroomuitval” mag niet langer zijn dan twee uur per geografisch gebied, buurten, steden of afdelingen. Ziekenhuizen, nationale defensie en kwetsbare industrieën worden niet getroffen.