Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron wil een burgerconventie over dit onderwerp lanceren en in 2023 een wet aannemen

De scène speelt zich af op vrijdag 2 september ’s avonds aan de Elysee. Emmanuel Macron nodigde honderd gasten uit in het dorpshuis en verhief actrice Line Renaud, 94, tot de rang van Grootkruis in het Legioen van Eer. Aan het einde van zijn toespraak verklaart de president: “Uw strijd voor het recht om waardig te sterven Wij hebben nodig. Dit is het moment om het te doen … we zullen het doen.

>> Einde levensduur: ‘Stem zo snel mogelijk’, pleit Line Reno bij Kamerleden

Het klinkt als een politieke advertentie en het spreekt, zelfs als het Elysee mijnen probeert te ruimen, van een privé-uitwisseling. Bewijs hiervan: Iets later op de avond vertelde Emmanuel Macron aan gasten (met wie franceinfo kon praten) dat hij na uitgebreid overleg in 2023 een wet wil aannemen.

Het onderwerp is politiek gevormd, en dus nog niet voorbij: volgens onze informatie is het Elysee al bezig met de aankondiging van de lancering van de Citizens’ Convention at the End of Life. Daarom wil Emmanuel Macron de verschillende actoren die betrokken zijn bij dit vraagstuk samenbrengen. En in de komende dagen kan de president dus de methode en het schema bekendmaken.

En terecht: het einde van het leven beloofd aan kandidaat Macron. Hij had het genoemd tijdens het tonen van zijn 2022-show, net als in 2017, voordat hij het dumpte. Alleen hebben pleitbezorgers voor euthanasie achter de schermen de druk niet verlicht: dus probeerde parlementslid Olivier Valorny in 2021 een wet aan te nemen.”Yael Brown Bivé lobbyt al 5 jaar actief“, verzekert een goede vriend van het nieuwe hoofd van de vergadering, die verzekert dat hij de tekst zal pushen als deze daadwerkelijk naar het parlement terugkeert. Met name de Commissie sociale zaken is van plan om parallel met het burgerakkoord een evaluatiemissie te lanceren.

READ  Yannick Alleño in rouw: een ontroerende foto ter nagedachtenis aan zijn zoon Antoine ...

Is de uitvoerende macht niet bang voor de gevaren van een politieke confrontatie? Bij Macronie gaan we er in ieder geval op in dat de burgerconventie het mogelijk zal maken om het onderwerp te sussen. “Als het maatschappelijk middenveld ermee instemt, zal het voor het Parlement moeilijk zijn om zich ertegen te verzetten“Verklaart de minister die voorstander is van euthanasie. Het gaat over het algemeen een consensus aan de linkerkant en enkelen in het centrum.”Alleen katholieken zullen proberen het project te vernietigen‘, pocht van een belangrijke adviseur van de vereniging.Tegenstanders van euthanasie vinden dat de palliatieve zorg niet genoeg ontwikkeld is, een lijn die ook bij het ministerie van Volksgezondheid te vinden is.

Werd de wedstrijd gespeeld voor de burgerconferentie? “Wat zouden we bespreken als we wisten dat het al besloten was?“Aan het einde van het leven is het het begin van advertenties… maar het is niet het einde van het debat.”