Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron “veroordeelt met klem de terroristische aanslag” die ISIS beweert

Emmanuel Macron “veroordeelt met klem de terroristische aanslag” die ISIS beweert

Aan de vooravond van de dodelijke aanval in een concertzaal in de buurt van Moskou, Rusland, veroordeelde de president van de republiek de 'terroristische aanval'.

Tientallen doden en ruim honderd gewonden. Op vrijdag 22 maart werd een concertzaal in de buurt van Moskou aangevallen. Een paar uur later reageerde Emmanuel Macron via een persbericht van het Elysee.

De president van de republiek “veroordeelt met klem de terroristische aanslag”, opgeëist door ISIS. Hij volgt de situatie in Moskou op de voet.

Het Elysee vervolgde: “Frankrijk betuigt zijn solidariteit met de slachtoffers, hun geliefden en het hele Russische volk.”

Minstens 40 doden

Volgens een voorlopig rapport dat tot middernacht nog geldig was, werden minstens 40 mensen gedood en raakten 115 anderen gewond bij deze gewapende aanval, die werd gevolgd door een enorme brand in een concertzaal aan de rand van Moskou.

Russische wetshandhavingsfunctionarissen zeiden dat ze “op zoek” waren naar de aanvallers. Of de verdachten zich om acht uur 's avonds nog in het pand bevonden, werd niet vastgesteld terwijl een onderzoek naar een “terroristische daad” werd geopend.

ISIS, dat zich al verschillende keren op Rusland heeft gericht, beweerde op een van zijn Telegram-accounts dat zijn strijders “een grote bijeenkomst hebben aangevallen (…) in de buurt van de Russische hoofdstad Moskou.”

De jihadistische organisatie beweerde dat haar speciale troepen 'vervolgens in alle veiligheid naar hun basis terugkeerden'.

De Russische diplomatieke woordvoerster Maria Zakharova had eerder de ‘bloedige terroristische aanval’ en de ‘brutale misdaad’ aan de kaak gesteld. Oekraïne ontkende snel elke verantwoordelijkheid en gaf zelfs de Russische inlichtingendiensten de schuld.

READ  De Armeense premier Nikol Pashinyan zegt dat hij “hoopt” in de komende maanden een vredesakkoord met Azerbeidzjan te bereiken

Volgens minister van Volksgezondheid Mikhail Murashko werden 115 mensen naar het ziekenhuis gebracht, waaronder vijf kinderen. Onder de geïnfecteerden verkeren 60 volwassenen en één minderjarige in ernstige toestand.